Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal sa po zlom roku teší na nové výzvy. V pokri zdolal Ronalda

Rok 2014 nebol pre tenistu Rafaela Nadala dobrý, ale s čerstvým víťazstvom v pokri sa už teší na novú sezónu, do ktorej po sérii zranení vstúpi hneď 1. januára na exhibícii v Abú Zabí.

19.11.2014 14:23
Rafael Nadal, Ronaldo Foto: ,
Tenisová hviezda Rafael Nadal (vpravo) a brazílska futbalová legenda Ronaldo po pokrovom zápase v Londýne.
debata

Víťaz 14 grandslamov a aktuálne svetová trojka chce po operácii slepého čreva začať s tréningom na konci novembra.

Dvadsaťosemročného Španiela hneď na začiatku sezóny trápil chrbát. Potom dokázal po deviatykrát vyhrať grandslamový turnaj Roland Garros, ale následne prišli problémy so zápästím a na konci roka zápal slepého čreva.

Po augustovom turnaji US Open, kde mal obhajovať titul, musel vynechať aj Turnaj majstrov. V Londýne si tak trochu napravil chuť pri pokri, keď v utorňajšom charitatívnom zápase zdolal niekdajšieho skvelého futbalistu Brazílčana Ronalda a svojej nadácii priniesol 50 000 dolárov.

„Nebol to pre mňa šťastný rok, hlavne druhá polovica. Ale je to súčasť môjho života, celej kariéry. Neustále prichádzali nové problélmy, a to aj také, ktoré som predtým nemávali. Ale teraz už je snáď všetko za mnou,“ povedal novinárom Nadal, ktorý má tiež dlhé roky problémy s kolenami.

„Teraz budem bojovať o návrat. Ešte potrebujem pár dní na regeneráciu, ale na konci novembra alebo najneskôr začiatkom decembra začnem s tréningom. Hlavným cieľom pre rok 2015 je v decembri dobre potrénovať a byť fit, aby som mohol hrať v Abú Zabí a potom na prvom turnaji ATP v Dauhe,“ načrtol.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Rafael Nadal