Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Kližana čaká vo Wimbledone Nadal, ani ženy po žrebe nejasajú

Líder svetového rebríčka Rafael Nadal zo Španielska bude súperom slovenského tenistu Martina Kližana v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (23. júna - 6. júla, celková dotácia 25 miliónov libier, tráva).

20.06.2014 11:49 , aktualizované: 12:33
Martin Kližan Foto: ,
Martin Kližan.
debata

Rozhodol o tom piatkový žreb. Španielska výzva čaká aj na Lukáša Lacka, ktorý si zmeria sily so skúseným 32-ročným Tommym Robredom nasadeným ako dvadsiatym tretím.

Šampión z medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka 2008 a 2010 Nadal, čerstvo držiteľ už 9 titulov z rovnako významného parížskeho antukového Roland Garros a napriek tomu teraz nasadený „len“ ako druhý, prekonal takisto ľavou rukou hrajúceho Kližana vlani v 2. kole RG vo francúzskej metropole 4:6, 6:3, 6:3, 6:3.

Nadal vo svojom jedinom oficiálnom zápase od triumfu v Paríži prehral na tráve v nemeckom Halle s domácim Dustinom Brownom. Na piatok má naplánovaný „zahrievací“ duel zhodou okolností práve s Robredom na exhibičnom podujatí BNP Paribas Tennis Classic na tráve v londýnskom Hurlingham Clube.

„Bude to kvalitný a bojovný zápas z oboch strán. Očakávam od neho veľkú chuť po víťazstve, pretože predsa len je to Wimbledon a on určite myslí na titul. Ja sa budem snažiť prekaziť mu túto cestu za titulom najviac, ako viem, a verím, že na tráve sa mi to môže podariť,“ uviedol Martin Kližan, tento týždeň štvrťfinalista na prípravnom podujatí v Eastbourne.

Ani slovenské tenistky sa zďaleka nedočkali zhovievavosti šťasteny pri piatkovom žrebe 1. kola hlavnej súťaže dvojhry. Dominiku Cibulkovú nasadenú ako desiatu vyzve ostrieľaná Kanaďanka Aleksandra Wozniaková, ktorá v minulosti figurovala aj na 21. priečke v renkingu WTA. Bratislavčanka vedie v štatistike zo vzájomných duelov 2:0, ale táto dvojica proti sebe nehrala už viac ako štyri roky a na zelenom podklade ešte vôbec nie.

Papierovo ešte náročnejšej prekážke takisto z krajiny javorového listu bude čeliť Daniela Hantuchová, ktorý si zmeria sily s dvojnásobnou semifinalistkou z veľkej štvorky v tejto sezóne Eugenie Bouchardovou nasadenou ako trinástou.

Sprievodnou pikantériou je fakt, že Cibulková aj Hantuchová v apríli chýbali v Québec City vo fedcupovej baráži Sloveniek proti Kanaďankám o elitnú skupinu ročníka 2015, zatiaľ čo Bouchardová aj Wozniaková hrali a prispeli k úspechu domácich. Teraz nastáva dodatočná individuálna kapitola tenisovej konfrontácie týchto krajín.

Magdaléna Rybáriková, tento týždeň semifinalistka v holandskom Hertogenboschi, vstúpi do medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka 2014 proti ešte len 17-ročnej Švajčiarke so slovenskými koreňmi Belinde Bencicovej, nedávnej jednotke juniorského svetového rebríčka ITF, ktorá vlani v All England Lawn Tenis and Croquet Clube v britskej metropole získala titul medzi dievčatami.

Karolínu Schmiedlovú čaká francúzska dvadsaťpäťka „pavúka“ Alizé Cornetová, ktorá v minulosti klopala na Top 10 a bude chcieť odplatiť Košičanke vlaňajší debakel z antuky v poľských Katoviciach.

Jana Čepelová preverí taliansku niekdajšiu členku prominentnej desiatky vo dvojhre a dokonca bývalú líderku renkingu vo štvorhre Flaviu Pennettovú nasadenú ako dvanástu.

Dvojhra žien – 1. kolo – výsledok žrebu súperiek Sloveniek:
Dominika Cibulková (SR-10) – Aleksandra Wozniaková (Kan.)
Daniela Hantuchová (SR) – Eugenie Bouchardová (Kan.-13)
Magdaléna Rybáriková (SR) – Belinda Bencicová (Švaj.)
Karolína Schmiedlová (SR) – Alizé Cornetová (Fr.-25)
Jana Čepelová (SR) – Flavia Pennettová (Tal.-12)

Dvojhra mužov – 1. kolo – výsledok žrebu súperov Slovákov:
Martin Kližan (SR) – Rafael Nadal (Šp.-2)
Lukáš Lacko (SR) – Tommy Robredo (Šp.-23)

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #wimbledon #Martin Kližan #žreb