Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena zdržovala a plakala. Jankovičová: Keď vedie, takto sa nespráva

Jelene Jankovičovej sa nepozdávalo správanie Sereny Williamsovej v sobotňajšom súboji na turnaji WTA Championships v Istanbule.

27.10.2013 11:29
Serena Williamsová Foto:
Serena Williamsová v súboji proti Jelene Jankovičovej.
debata

Svetová jednotka a obhajkyňa titulu vo chvíľach, keď sa jej nedarilo, zámerne spomaľovala hru, podávala oveľa nižšou rýchlosťou ako zvyčajne, komentovala rozhodcovské výroky, nahlas gestikulovala a rozhadzovala rukami a v prestávkach medzi gemami dokonca plakala do uteráku.

„Nikdy som niečo podobné u nej nevidela, keď sa jej hra darí a v zápase vedie. Vtedy behá za každou loptičkou a servuje svoje povestné ‚bomby‘. Z nejakého dôvodu však vždy, keď začne prehrávať, zmení svoje správanie. Počína si menej agresívne a celkovo spomaľuje hru. Neurobila to prvý raz, čo hráme proti sebe. Možno je to jej spôsob boja proti všetkým a možno len proti mne,“ zamyslela sa Jankovičová.

V sobotu nebola ďaleko od toho, aby uštedrila vysokej favoritke piatu prehru v sezóne. Druhý set vyhrala hladko 6:2 a v treťom sa dotiahla z 1:5 na 4:5. Črtajúci sa obrat už nedokončila. Američanka zvíťazila 6:4, 2:6, 6:4 a svoju famóznu zápasovú bilanciu v tomto roku vylepšila na 77:4. "Ona je svetová jednotka a absolútne si to zaslúži. Myslím si však, že bez ohľadu na to či vyhrávate alebo prehrávate, mali by ste byť na kurte najmä športovec. Viem, že sa mám koncentrovať najmä na seba a vlastnú hru. Keď ma však súperka takto ovplyvňuje svojím správaním, nie je to jednoduché,“ poznamenala vyčítavo smerom k 32-ročnej Serene o štyri roky mladšia Srbka.

Svoj kritický tón po chvíli trochu zmiernila: „Všetky sme si navzájom súperky a každá z nás si volí spôsob, akým chce dosiahnuť víťazstvo. Ak niekto svojím správaním na kurte nepoškodzuje pravidlá, tak je vlastne všetko v poriadku.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Istanbul #Jelena Jankovičová #Serena Williams