Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dlháň Isner vyradil aj Del Potra. Vo finále vyzve Nadala

Turnaj v Cincinnati možno zažije prvého nenasadeného šampióna v otvorenej ére tenisu. Američan John Isner je už vo finále, ale tam narazí na Španiela Rafaela Nadala. A ten zatiaľ v tomto roku na tvrdom povrchu neprehral zo štrnástich ani jeden zápas.

18.08.2013 08:07
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal sa teší z postupu do finále v Cincinnati.
debata

Isner vyradil v semifinále Argentínčana Juana Martína Del Potra v trojsetovej bitke 6:7 (5), 7:6 (9), 6:3. V druhom sete prehrával 3:5, čelil aj mečbalu, ale zápas otočil na svoju stranu. Dokopy 63 víťazných úderov a z toho 23 es z rakety 208 cm vysokého Američana bolo nad sily svetovej sedmičky z Argentíny.

Isner vyradil na prestížnom turnaji v Cincinnati už troch hráčov prvej svetovej desiatky (Raonica, Djokoviča aj Del Potra) a má už istotu, že v rebríčku sa posunie z 22. na 14. priečku. V prípade finálového víťazstva bude dokonca jedenásty.

"Toto leto som už vyhral peknú kôpku zápasov a stále sa zlepšujem. Som spokojný s tým, ako stúpa úroveň mojej hry, ale aj s tým, ako sa ľudia chodia pozerať na moje zápasy a fandia mi. Je to neuveriteľne krásny pocit,“ cituje 28-ročného Američana server ATP World Tour.

John Isner zabojoval a zdolal Juana Martína del... Foto: SITA/AP, David Kohl
John Isner John Isner zabojoval a zdolal Juana Martína del Potra.

V druhom semifinále si Rafael Nadal poradil s Čechom Tomášom Berdychom 7:5, 7:6 (4). Favorit lepšie zvládol koncovky oboch setov, hoci v tom druhom po strate podania prehrával 2:4. Nadalovi vtedy pribúdali na konto dvojchyby, ale jeho súper z toho výraznejšie neprofitoval. Španiel zdolal Čecha v sedemnástom vzájomnom zápase štrnásty raz.

"Bol som dostatočne agresívny z forhendu aj bekhendu a celkovo som odohral veľmi dobrý zápas proti náročnému súperovi,“ pochválil sa Nadal.

Ľavák z Malorky bude vo finále útočiť na deviaty turnajový titul v tomto roku a celkovo päťdesiaty deviaty v karére (finálová bilancia 58:23). Ak zvíťazí, posunie sa v rebríčku z tretieho na druhé miesto, kde bol predtým naposledy 2. júla 2012. Proti Isnerovi má stopercentnú zápasovú bilanciu 3:0.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nadal #Cincinnati #Isner #semifinále