Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal zdolal Djokoviča a zahrá si o titul v Montreale

Nie dvojnásobný obhajca Novak Djokovič, ale Rafael Nadal postúpil do finále dvojhry na turnaji v kanadskom Montreale. Súperom španielskeho ľaváka bude domáci tenista Milos Raonic. Prestížne semifinále svetovej štvorky s jednotkou vyhral Nadal 6:4, 3:6, 7:6 (2) a ani v deviatom zápase na tvrdom povrchu v tomto roku nenašiel premožiteľa.

11.08.2013 07:37
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal postúpil do finále turnaja v Montreale.
debata

V marci zvíťazil pomerne nečakane v Indian Wells a teraz mieri za titulom na putovnom Rogers Cupe, ktorý sa hrá striedavo v Toronte a Montreale.

Na turnajoch z prestížnej série ATP World Tour Masters 1000 postúpil 27-ročný rodák z Malorky už do svojho 36. finále a bude bojovať o 25. titul. To všetko sú rekordné čísla. V tomto roku ovládol okrem Indian Wells aj „tisíckové“ podujatia na antuke v Madride a Ríme, neuspel vo finále v Monte Carle. Tam skončil práve na rakete Djokoviča.

"Jediná šanca, ako zdolať Novaka, je udržať si vysokú úroveň svojej hry počas celého zápasu. A to sa mi podarilo. Podanie mi fungovalo a pri úderoch zozadu som sa snažil vstupovať si do kurtu vždy, keď to bolo aspoň trochu možné,“ komentoval Nadal pre server ATP World Tour.

V rozhodujúcom tajbrejku tretieho setu viedol Španiel nad Srbom už 6:0, napokon premenil tretí mečbal za stavu 6:2. "Bolo to veľmi tesné. Ťažko povedať, čo konkrétne rozhodlo. On mal svoje šance, ja som mal svoje šance, ale on ich využil lepšie,“ glosoval Djokovič.

Nadal a Djokovič odohrali proti sebe na hlavnom profesionálnom okruhu už 36 zápasov, v Montreale to bolo 21. víťazstvo pre Španiela. Ide o vyrovnanie rekordu najväčšieho počtu vzájomných zápasov na okruhu ATP v tzv. otvorenej ére tenisu. Doteraz si 36-krát proti sebe zahrali len Ivan Lendl a John McEnroe.

Takto sa po postupe do finále tešil Milos Raonic. Foto: SITA/AP, Paul Chiasson
Milos Raonic Takto sa po postupe do finále tešil Milos Raonic.

Súperom Nadala vo finále (hrá sa po 21.00 h SELČ) bude Milos Raonic, ktorý v rovnako dramatickom, ale čistom kanadskom semifinále, zdolal krajana s českými koreňmi Vaska Pospisila 6:4, 1:6, 7:6 (4).

Dvadsaťdvaročný rodák z čiernohorskej Podgorice Raonic zatiaľ vyhral štyrikrát turnaj na hlavnom mužskom okruhu, z toho trikrát v San Jose. Je prvým Kanaďanom, ktorý sa prebojoval do finále na domácom turnaji od roku 1958. Zároveň sa prvý raz v kariére stane hráčom elitnej svetovej desiatky. Pred Montrealom bol na 13. mieste.

"Dostať sa do Top Ten bol jeden z mojich cieľom na túto sezónu. To, že sa mi to podarilo práve v Montreale, je výnimočný pocit,“ uviedol Raonic. V doterajších troch vzájomných zápasoch proti Nadalovi neuhral ani set.

debata chyba
Viac na túto tému: #finále #djokovič #ATP Masters 1000 #Nadal #Raonic