Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová nadelila súperke 12:0! Prekvapila samu seba

Vstup do turnaja ako hrom. Daniela Hantuchová prevalcovala v 1. kole dvojhry v Carlsbade Rakúšanku Tamiru Paszekovú 6:0, 6:0. Zápas trval len 47 minút a 30-ročná Slovenka si so súperkou robila, čo chcela.

31.07.2013 08:31
Daniela Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová a jej víťazné gesto.
debata (1)

Z dostupných štatistík vyplýva, že Hantuchová využila 6 z 11 možností na brejk, pričom sama odvrátila tri brejkbaly o osem rokov mladšej hráčky. Slovenka zahrala dve esá, kým Rakúšanka spáchala sedem dvojchýb. Súperkou Hantuchovej v 2. kole bude Poľka Agnieszka Radwanská. Hráčka, ktorú nedávno zdolala Dominika Cibulková vo finále turnaja v Stanforde, je v Carlsbade nasadenou dvojkou.

"Tak to som určite nečakala, lebo Tamira je dobrá hráčka. Všetko v mojej hre fungovalo, takmer som nerobila chyby a prekvapila samu seba. Som rada, že som v 2. kole,“ cituje Hantuchovú server Ženskej tenisovej asociácie.

Paszeková má v zbierke tri tituly z hlavného ženského okruhu (Eastbourne, Québec City, Portorož) a v rebríčku vo dvojhre bola najvyššie vo februári v tomto roku na 26. mieste. Odvtedy však vyhrala iba dva zápasy a klesla na momentálnu 104. priečku.

Hantuchovej patrí 45. pozícia v rebríčku dvojhry. V Carlsbade ju v stredu čaká aj úvodný a veľmi atraktívny zápas vo štvorhre, a to po boku švajčiarskej legendy s košickým rodiskom Martiny Hingisovej. Bývalá svetová jednotka Hingisová (32) si zahrá na okruhu WTA prvý raz od roku 2007, keď druhýkrát ukončila kariéru. Súperkami Hantuchovej a Hingisovej budú Nemka Julia Görgesová a Chorvátka Darija Juraková.

1 debata chyba