Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tridsiatnik Robredo opäť klope na svetovú dvadsiatku

Fabio Fognini sa už tešil na víťazný hetrik. Po Stuttgarte a Hamburgu sa Talian hotoval vyhrať aj tenisový turnaj v Umagu, ale posledný krok nezvládol.

29.07.2013 17:55
Tommy Robredo Foto: ,
Tommy Robredo s trofejou na turnaji v Umagu.
debata

Vo finále ho zastavil španielsky veterán Tommy Robredo a prerušil jeho šnúru 13 víťazných zápasov. Zvíťazil suverénne. Výsledok 6:0, 6:3 hovorí jasnou rečou v prospech bývalej svetovej päťky.

„Lomcujú mnou emócie. Som profesionálnym tenistom 15 rokov a za ten čas som získal 12 titulov. Nie je to tak veľa, preto si každý ďalší vysoko vážim,“ vravel natešený Robredo pre server ATP.

Španielsky antukár 1. mája oslávil 31 rokov a vo svetovom rebríčku opäť klope na dvere najlepšej dvadsiatky. Momentálne je dvadsiaty tretí a španielske médiá pripomínajú, že tak vysoko nebol tri roky. Z kvality mu uberali zranenia a operácie.

Vlani vynechal takmer pol sezóny a potom musel naháňať formu na challengerových turnajoch. Ešte pred 14 mesiacmi mu patrila v rebríčku až 470. pozícia, na väčších turnajoch zväčša prehrával, ale nerezignoval. Tento rok v apríli sa vrátil na víťaznú vlnu triumfom v marockej Casablancu. Na antukovom parížskom vrchole Roland Garros potom predviedol zápis do histórie. V rozpätí piatich dní vyhral tri päťsetové zápasy a všetky otáčal z nepriaznivého stavu 0:2. V modernej histórii tenisu to pred ním nikto nedokázal. A to s favorizovaným krajanom Nicolásom Almagrom prehrával 0:2 na sety, v treťom 2:4 a potom ešte aj v piatom 0:2. rokov.

„Je to úžasné a motivujúce a zároveň krásny podkladový materiál pre médiá. Užívam si každý nový deň na kurte,“ vravel vtedy po postupe do štvrťfinále Roland Garros. „Hrá ako znovuzrodený. Je ťažké ho unaviť,“ napísala Marca.

Robredo naozaj chytil druhý dych. Tohtoročnú zápasovú bilanciu 28 víťazstiev – 15 prehier môže v poslednej tretine sezóny ešte vylepšiť. Mimochodom až trinásť turnajov na hlavnom mužskom okruhu vyhrali v tomto roku tridsiatnici. A to Roger Federer prispel zatiaľ jediným.

„Cítim sa fajn, hrám dobre a verím si. Tenis stále milujem a keď všetko na dvorci funguje ako má, moja radosť je ako zamlada,“ konštatoval Robredo po triumfe v Umagu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veterán #Umag