Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Železný muž Federer prehráva a bolí ho chrbát

Roger Federer prežíva ťažké obdobie. Hrajúca legenda tenisových kurtov krátko pred svojimi 32. narodeninami kráča od prehry k prehre.

26.07.2013 16:54
Roger Federer Foto:
Roger Federer.
debata

Sergij Stachovskij, Federico Delbonis a Daniel Brands sú hráči, s ktorými nemal mať švajčiarsky Maestro žiadne problémy, ibaže so všetkými prehral. Po wimbledonskom sklamaní a semifinálovej prehre v Hamburgu podľahol na turnaji v Gstaade už vo svojom otváracom zápase. Pritom na antuke pred domácimi fanúšikmi si zahral prvý raz od roku 2004 a podľa vlastných slov sa náramne tešil. Dlho sa však nezdržal. Za 65 minút ho vybavil nemecký bombardér Brands, 55. vo svetovom rebríčku (3:6, 4:6).

"Súper výborne podával a prevýšil ma aj zo základnej čiary. Frustrovaný som však z niečoho iného. Nie som zdravotne v poriadku, bolí ma chrbát,“ cituje Federera denník Blick.

Švajčiar bol roky známy ako železný muž svetového tenisu. Svojich 17 grandslamových titulov a ďalších 60 z turnajov ATP získal vďaka hernému umeniu, ale aj tomu, že sa mu vyhýbali zranenia a choroby. Je to jeden z mála hráčov, ktorí nikdy neskrečovali rozbehnutý zápas.

„Som rád, že som vôbec mohol nastúpiť. Niektorí ľudia ma dokonca odhovárali, aby som nehral,“ priznal po prehre s Brandsom.

Federera bolel chrbát už v máji v Ríme, kde podľahol až vo finál kráľovi antuky Nadalovi. Potom ho až do Wimbledonu šetril. Vyhral síce turnaj v Halle, ale nesťažoval sa. Na obľúbenej londýnskej tráve, kde obhajoval titul, utrpel nečakanú prehru so Stachovským už v 2. kole. Po nej klesol na 5. priečku svetového rebríčka.

"Minulý týždeň v Hamburgu ma chrbát opäť bolel. Musel som brať lieky proti bolesti,“ priznal pre AFP.

Teraz ho čaká pauza, počas ktorej sa chce dať do poriadku. Môže to trvať niekoľko dní, ale aj týždňov. Podľa plánu by sa mal od 5. augusta predstaviť na turnaji ATP Masters 1000 v Montreale, ktorý je prípravou na US Open. V krajnom prípade možno zváži aj svoj štart na treťom grandslamovom turnaji roka v New Yorku.

"Chrbát je priorita, všetko ostatné ide bokom. Musím byť stopercentne fit, ak chcem hrať na US Open,“ podotkol.

debata chyba