Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bartoliová žiarila na Večeri šampiónov, Murray bude rytierom

Rozhlasový reportér BBC John Inverdale zjavne prestrelil, keď povedal, že Marion Bartoliová nikdy nebude môcť stavať na svojom výzore.

08.07.2013 08:43
Wimbledon Foto: ,
Wimbledonský šampión Andy Murray s priateľkou Kim Searsovou.
debata (5)

Neskôr sa verejne ospravedlnil, ale správa už obletela svet. Nová wimbledonská šampiónka z Francúzska zareagovala tak, že pozvala Inverdala na wimbledonskú Večeru šampiónov. "Nech na vlastné oči uvidí, ako vyzerám vo večerných šatách a na vysokých podpätkoch. Možno zmení názor,“ cituje 28-ročnú tenistku Daily Mail.

Ešte predtým dotknutá Francúzka zareagovala na reportérovu nemiestnu poznámku umiernene a s nadhľadom. "Nikdy som netúžila po kariére modelky, ale po wimbledonskom víťazstve áno.“

Tradičná Večera šampiónov sa v nedeľu v noci odohrala v londýnskom Hoteli Intercontinental. Bartoliová splnila svoj sľub. Prišla na ňu v priliehavých čiernych šatách a v topánkach na vysokých podpätkoch vzbudzoval patričnú pozornosť. Briti však boli zvedaví najmä na svojho šampióna Andyho Murraya. Ten dorazil po boku dlhoročnej priateľky Kim Searsovej a ukázali sa aj jeho rodičia Judy a William. Nechýbal ani tréner Ivan Lendl, ktorému 26-ročný Škót venoval svoje veľké víťazstvo vo finále nad Novakom Djokovičom. Tradícia velila, že víťaz mužskej dvojhry mal vyzvať na prvý tanec ženskú šampiónku. Murray ešte pred večerou povedal, že s tým nebude mať problém.

"Na plese budem robiť to, čo sa vyžaduje. Navyše Marion som za tých pár rokov v profitenise celkom spoznal a musím povedať, že je to príjemné dievča. Veľmi jej prajem túto wimbledonskú slávu,“ cituje rodeného Škóta server express.co.uk.

Marion Bartoliová na Večeri šampiónov v Londýne. Foto: SITA/AP, Jonathan Short
Wimbledon Marion Bartoliová na Večeri šampiónov v Londýne.

Murray získal pre Veľkú Britániu prvý mužský titul vo dvojhre po 77 rokoch a táto skutočnosť nemohla zostať bez odozvy na oficiálnych miestach. Hovorca Buckinghamského paláca informoval, že kráľovná Elizabeth II poslala novému šampiónovi londýnskej trávy správu s blahoželaním. Britský premiér David Cameron, ktorý sledoval finále naživo z kráľovskej lóže, zasa Murraymu prisľúbil skoré povýšenie do rytierskeho stavu.

"Podľa etikety nie je bežné, aby sa takéto veci diali tak rýchlo. V prípade cyklistu Bradleyho Wigginsa sa to však podarilo, preto budeme odporúčať za rytiera aj Andyho Murraya,“ cituje britského premiéra Daily Mail.

Cameron potvrdil, že je veľkým fanúšikom tenisu a Murrayho triumf označil za historický moment pre celú Veľkú Britániu. "Sledovať finále naživo bolo niečo úchvatné. Andy hral veľkolepo. V lóži sme skákali hore – dolu. Pripadal som si ako vlani počas olympijských hier,“ dodal Cameron.

Fred Perry by doprial titul Murrayovi

Wimbledonský triumf Andyho Murraya privítal s radosťou a zároveň úľavou David Perry, 69-ročný syn Freda Perryho, už od roku 1936 až do nedele posledného domáceho šampióna na tráve v Londýne. „Trvalo to 77 rokov. Spočíval v tom odkaz, ale čas predsa len plynul a plynul a ja som nadšený, že Brit konečne zase dosiahol triumf na tomto podujatí. Pre náš tenis je to skvelé. Andy si zaslúžil tento úspech,“ skonštatoval David Perry, ktorý je syn štvrtej manželky Freda Perryho Bobby a prevádzkoval rodinnú firmu so športovým oblečením. Jeho otec v roku 1936 v zápase o trofej zdolal Gottfrieda von Cramma 6:1, 6:1, 6:0. Zomrel v roku 1995. „Podľa mňa by otec zastával názor typu ‚Vieš čo, už je načase, aby to dokázal niekto ďalší‘. Bolo to naozaj dlhé čakanie, muselo to prísť, išlo len o otázku času,“ podotkol z americkej Arizony David Perry. Jeho otec nazbieral tri wimbledonské trofeje a dovedna osem grandslamových.
(sita)

5 debata chyba