Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová miluje trávu a teší sa na jahody

Je to už štrnásť rokov, čo si Daniela Hantuchová prvý raz zahrala v slávnom Wimbledone. Mala iba osemnásť, keď sa s Leošom Friedlom tešila z titulu v miešanej štvorhre a o rok neskôr postúpila do štvrťfinále dvojhry. Vyradila ju až neskoršia šampiónka Serena Williamsová. Odvtedy sa vracia do Wimbledonu rok čo rok, nevymeškala ani jeden ročník od sezóny 2000. Londýnska tráva jej prirástla k srdcu.

23.06.2013 10:00
debata (4)
Daniela Hantuchová. Foto: SITA, AP
Daniela Hantuchová Daniela Hantuchová.

"Sú to pekné spomienky, ale z toho nechcem žiť. Verím, že na tráve budem mať čo ukázať aj po rokoch. Víťazstvo na turnaji v Birminghame ma veľmi povzbudilo. Je dobré, že patrím do tenisovej generácie, ktorá ešte stále má čo ponúknuť,“ vravela Hantuchová po triumfe na prípravnom turnaji.

Po menej vydarenej antukovej sezóne a poklese v rebríčku si 30-ročná skúsená tenistka spravila chuť na trávu hneď na prvom podujatí. V Birminghame triumfovala vo finále generácií nad Chorvátkou Donnou Vekičovou, ktorá je o 14 rokov mladšia. A to ešte mala problémy s členkom.

"Cením si, že som finálovú súperku prevýšila aj po fyzickej stránke. A to už je čo povedať,“ zasmiala sa do telefónu.

Hantuchová v minulosti neraz zdôraznila, že tenis má rada, ale hru na tráve miluje a najmä v Anglicku. Prečo?

"Hrám tenis, ktorý je na rýchlej tráve účinný. Wimbledon a Angličanov mám veľmi rada. Všetky tie tradície, milí ľudia, príjemná atmosféra. Teším sa na tradičné jahody a neteším na dažďové prestávky. Dúfam, že prerušení hry bude čo najmenej,“ podotkla Hantuchová pred svojím štrnástym wimbledonským štartom.

Dodala, že krásne spomienky má aj na minulý rok, keď sa na londýnskej tráve All England Clubu okrem Wimbledonu hral aj olympijský turnaj. "Zdolala som Číňanku Na Li a užívala si tam každú minútu. Bolo v tom veľa emócií.“

Aj vinou zranení sa Hantuchová ocitla nedávno až na 60. priečke tenisového rebríčka. Mimo najlepšiu štyridsiatku bývalá svetová päťka spadla prvý raz po 9 rokoch. Po triumfe v Birminghame je momentálne štyridsiata ôsma a chce ďalej stúpať. Ak bude zdravá.

"Rada by som sa ešte raz stala hráčkou najlepšej svetovej desiatky. Viem, že na to treba tvrdý tréning, ale som pripravená to podstúpiť. V najbližšom čase neobhajujem veľa bodov z turnajov, takže si môžem polepšiť,“ dodala v rozhovore pre SkySports.

4 debata chyba