Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Roland Garros čaká predčasný vrchol. Semifinále Djokovič - Nadal

Čo sa všeobecne očakávalo, to sa aj naplnilo. Tenisoví majstri Srb Novak Djokovič a Španiel Rafael Nadal na Roland Garros v Paríži hladko postúpili a čaká ich vzájomný súboj.

05.06.2013 19:29
Novak Djokovič Foto: ,
Emócie Novaka Djokoviča po triumfe nad Tommym Haasom.
debata

Dvaja najlepší hráči na antuke sa stretnú už v semifinále, lebo Nadal je vzhľadom na vlaňajší dlhodobý výpadok pre zranenie až nasadenou trojkou. Doterajšia zápasová bilancia 19:15 mierne favorizuje Nadala.

Svetová jednotka a sedemnásobný šampión demonštrovali svoju silu na najpomalšom povrchu a svojím súperom vo štvrťfinále neprepustili ani set.

Nadal zdolal Švajčiara Stanislasa Wawrinku suverénne 6:2, 6:3, 6:1, keď od začiatku do konca diktoval tempo. Wawrinka v tomto roku na antuke zdolal piatich hráčov svetovej desiatky (Murraya, Ferrera, Berdycha, Gasqueta aj Tsongu), ale proti kráľovi tohto povrchu nemal nárok. Štyridsať nevynútených chýb z jeho rakety a sedemkrát stratené podanie boli zrkadlom jeho slabého výkonu.

"Odohral som zrejme svoj najlepší zápas na tohtoročnom parížskom turnaji. Som rád, že sa zlepšujem. Na súperovom výkone sa zrejme podpísal náročný päťsetový zápas proti Gasquetovi,“ komentoval víťazný Španiel.

Rafael Nadal sa takto tešil po víťazstve nad... Foto: SITA/AP, Christophe Ena
Rafael Nadal Rafael Nadal sa takto tešil po víťazstve nad Stanislasom Wawrinkom.

Djokovič sa o trochu viac zapotil s veteránom Tommym Haasom. Zvíťazil 6:3, 7:6 (5), 7:5. Tridsaťpäťročný Nemec si veril, že najlepšieho hráča na svete môže potrápiť. Najmä v druhom sete bol blízko víťazstva (v tajbrejku viedol 4:2), ale v rozhodujúcich okamihoch nezahral správne údery.

Djokovič výborne podával a psychicky bol odolnejší ako jeho súper. A hoci za stavu 5:4 v treťom sete ešte zápas pri svojom podaní neukončil, druhý pokus za stavu 6:5 už zvládol. Haas napriek prehre má za sebou rekordné vystúpenie v Paríži. Od svojej premiéry v roku 1998 prvý raz postúpil medzi najlepších osem hráčov.

"Zvládol som dôležité momenty, som spokojný. Ale viem, že dokážem hrať ešte lepšie,“ povedal Djokovič v prvom interview ešte na kurte. Pri zmienke moderátora, že ho v semifinále čaká najťažší súper Rafael Nadal, zverenec Mariána Vajdu podotkol:

„Bude to veľký zápas. Rafa sa počas antukovej sezóny dostal do výbornej formy a v Paríži za tie roky prehral iba jeden zápas. Ja sa však tiež cítim čoraz lepšie a myslím si, že budem mať čo ukázať.“

Muži – štvrťfinále:
Nadal (Šp.-3) – Wawrinka (Švaj.-9) 6:2, 6:3, 6:1
Djokovič (Srb.-1) – Haas (Nem.-12) 6:3, 7:6 (5), 7:5

debata chyba