Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Favoritky sú v semifinále. Obhajkyňa Šarapovová aj Azarenková

Bez prekvapenia. Kvarteto semifinalistiek dvojhry žien na tenisovom Roland Garros v Paríži doplnili Ruska Maria Šarapovová a Bieloruska Viktoria Azarenková.

05.06.2013 16:39
Viktoria Azarenková Foto: ,
Radosť Viktorie Azarenkovej z postupu do semifinále.
debata

Šarapovová zdolala Jelenu Jankovičovú zo Srbska 0:6, 6:4, 6:3 a Azarenková si poradila s Ruskou Mariou Kirilenkovou 7:6 (3), 6:2. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria už od utorka Američanka Serena Williamsová a Talianka Sara Erraniová.

V semifinále teda zabojujú štyri z pätorky najvyššie nasadených hráčok svetového rebríčka (chýba iba štvorka Agnieszka Radwanská) a zároveň obe minuloročné finalistky. Vlani sa z titulu na parížskej antuke tešila Šarapovová po triumfe nad Erraniovou.

Azarenkovej to na ôsmy pokus vyšlo. Bieloruská tenistka sa prvý raz v kariére prebojovala do semifinále dvojhry na Roland Garros. Svetová trojka zdolala vo štvrťfinále Rusku Mariu Kirilenkovú (12.) 7:6 (3), 6:2 a o jedno kolo si vylepšila svoj doterajší parížsky rekord z rokov 2009 a 2011.

V prvom sete sa Azarenkovej nevypomstilo, že trikrát prišla o náskok brejku vrátane podávania na zisk setu za stavu 6:5. V tajbrejku odskočila z 1:1 na 6:1 a zužitkovala tretí setbal. V druhom dejstve unikla Bieloruska z 1:1 na gemy na 4:1 a na príjme zabrala aj v ôsmej hre – to už znamenalo koniec.

Maria Šarapovová práve postúpila do semifinále. Foto: SITA/AP, Christophe Ena
Maria Šarapovová Maria Šarapovová práve postúpila do semifinále.

Nasadená dvojka Šarapovová mala proti Jankovičovej (18.) katastrofálny vstup do zápasu. V prvom sete urobila 20 nevynútených chýb a prehrala ho na nulu. Keď však na začiatku druhého setu vzala Srbke prvý raz podanie, vstúpila si viac do kurtu a začala preberať iniciatívu. V treťom sete už bola jasne lepšou hráčkou a tretí raz po sebe si zahrá v Paríži o postup do finále.

"Súperka hrala v prvom sete takmer bezchybne a ja som sa nevedela dostať do tempa. Dôležité bolo, keď som jej prvý raz vzala podanie. Dostala som sa do úderov a potom to už išlo. Aj tento zápas ukázal, že vopred nie je nič získané a o všetko treba tvrdo bojovať,“ povedala Šarapovová v prvom rozhovore ešte na kurte.

Dvojhra žien – štvrťfinále:
Maria Šarapovová (Rus.-2) – Jelena Jankovičová (Srb.-18) 0:6, 6:4, 6:3
Viktoria Azarenková (Biel.-3) – Maria Kirilenková (Rus.-12) 7:6 (3), 6:2

debata chyba