Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič prehral po trojhodinovom boji s 21-ročným Bulharom

Mal to byť pre svetovú jednotku dobrý test na úvod antukového turnaja v Madride. Napokon bola z toho trojhodinová tenisová dráma, po ktorej Novak Djokovič odchádzal so sklonenou hlavou.

08.05.2013 09:01
Djokovič - Dimitrov Foto: ,
Novak Djokovič gratuluje Grigorovi Dimitrovovi k víťazstvu.
debata

Zdolal ho 21-ročný Bulhar Grigor Dimitrov 7:6 (6), 6:7 (8), 6:3. Hralo sa 185 minút a bol to najdlhší zápas na dva víťazné sety v tomto roku. Súboj 2. kola sa skončil po jedenástej večer a bulharský tenista, ktorému patrí v rebríčku 28. miesto, podal svoj životný výkon.

"Bol to presne ten zápas, v ktorom som mohol zúročiť hodiny tvrdého tréningu a podarilo sa mi to. Cítil som, že vydržím byť Novakovi vyrovnaným súperom až do konca. Znamená to pre mňa, že som už pripravený na veľké zápasy proti najlepším hráčom. Musím však zostať nohami na zemi, lebo netuším, čo sa môže stať na najbližšom turnaji,“ cituje Dimitrova server ATP World Tour.

Djokovičov členok a Dimitrovove kŕče
Na záver utorkového programu sa hral na turnaji Mutua Madrid Open najlepší tenis. V koncovke prvého setu mal Djokovič tri setbaly, ale nevyužil ich. V tajbrejku viedol zverenec Mariána Vajdu 6:4, ale prehral ho 6:8. V druhom sete za stavu 2:4 a 40:30 srbský tenista nepríjemne došľapol a signalizoval zranenie členka. Bol to rovnaký členok, ktorý si poranil pred vyše mesiacom v súboji Davisovho pohára s Američanmi. Po povolenom ošetrení sa však vrátil v lepšej kondicíii, vyrovnal skóre a potom mal fyzické problémy jeho súper.

Mimika tváre Novaka Djokoviča naznačuje, že... Foto: SITA/AP, Andres Kudacki
Novak Djokovič Mimika tváre Novaka Djokoviča naznačuje, že niečo nie je v poriadku.

Za stavu 5:5 naznačoval pohybom kŕče v ľavej nohe, ale napriek tomu doviedol set do tajbrejku. Hral sa v ňom skvelý tenis. Za stavu 7:6 sa Dimitrov dokonca dočkal mečbalu, ale skúsený súper ho skvelým podaním vymazal a tajbrejk vyhral 10:8. V treťom sete získal divákmi mohutne povzbudzovaný Bulhar ihneď náskok brejku na 2:0 a udržal si ho až do konca. Za stavu 5:3 vzal Djokovičovi podanie ešte raz a postaral sa o veľkú senzáciu. Víťaz nastrieľal 13 es a odvrátil 10 z 12 brejkovýcj možností súpera.

"Novak odohral výborný tajbrejk, ale ja som si naďalej veril. Moja hra nestrácala iskru ani v treťom sete. Cítil som sa na kurte výborne až do konca,“ priznal rodák z Chaskova.

Netrénoval, ale súpera pochválil
Djokovič priznal, že 12 dní po triumfe na turnaji v Monte Carle vôbec netrénoval a dával si dokopy členok. Chýbajúcu hernú a najmä úderovú prax však neoznačil za hlavný dôvod prehry.

"V tom čase som nedržal v ruke raketu, ale nesnažím sa hľadať výhovorky týmto spôsobom. Snažil som sa zo všetkých síl, ale nestačilo to. Klubúk dolu pred Dimitrovom. Bol lepším hráčom na kurte. Mal výborné podanie, precízne údery od základnej čiary, skvele sa pohyboval a víťazstvo si zaslúžil,“ komentoval Djokovič.

Hoci sa v Madride lúčil hneď po prvom svojom vystúpení a medzi španielskymi divákmi nemal veľa fanúšikov, svoj krok hrať tam neľutoval.

"Bolo to dobré rozhodnutie. Počas zápasu som síce pocítil členok, ale jeho stav sa nezhoršil. Mám ho dobre zatejpovaný a pred turnajmi v Ríme a Roland Garros v Paríži sa cítim dobre,“ dodal čoskoro 26-ročný Srb.

debata chyba