Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Haas hral, ako keď operuje chirurg s 20-ročnou praxou

Vek nie je prekážkou. Nejde o súčasť inzerátu na zoznámenie, ale pomôcka na priblíženie tenisového majstrovstva Tommyho Haasa.

06.05.2013 18:15
Tenis, Tommy Haas Foto: ,
Tommy Haas s dcérkou Valentinou po triumfe na turnaji v Mníchove.
debata

Nemecký hráč má 35 rokov, ale cez víkend dovŕšil víťaznú púť na antukovom turnaji v Mníchove. Finálovým triumfom nad krajanom Philippom Kohlschreiberom 6:3, 7:6 (3).

„Tenis mi robí radosť už 14–15 rokov, ale pocity, ktoré prežívam teraz, sú veľkolepé,“ cituje víťaza Süddeutssche Zeitung.

Haas sa na turnaji BMW Open predstavil desiaty raz. Trinásť rokov po svojom debute sa konečne dočkal víťazstva a z bavorskej metropoly sa odviezol na novučičkom BMW Z4 sDrive 28i. Starší hráč ako on vyhral turnaj z profesionálneho okruhu ATP predtým naposledy Francúz Fabrice Santoro pred piatimi rokmi na tráve v Newporte.

"Som rád, že som splnil to, čo som si pred touto sezónou želal. Vyhrať ešte jeden turnaj. Teraz verím, že nebol posledný,“ povedal Haas po zisku štrnástej trofeje vo dvojhre. Nemec, ktorý je rovesníkom Dominika Hrbatého, stratil na turnaji v štyroch zápasoch jediný set. Skvelý výkon podal najmä vo štvrťfinále, keď zdolal krajana Floriana Mayera 6:4, 6:1.

"Počínal si ako chirurg s 20-ročnou praxou, ktorý po tie roky nerobil nič iné ako precízne piloval rezy skalpelom a vylepšil to do maxima,“ napísali nemecké médiá.

Haasova forma v tomto roku pripomína najlepšie roky jeho kariéry, keď bol svetovou dvojkou (2002) a trikrát stál v semifinále Australian Open (1999, 2002, 2007). Okrem mníchovského triumfu si zahral vo finále v San Jose a v semifinále v Miami, kde po takmer bezchybnom výkone zdolal svetovú jednotku Novaka Djokoviča.

Vlani bol najstarším hráčom vo svetovej päťdesiatke, momentálne mu už patrí 13. priečka v rebríčku. Ale zďaleka nie všetko bolo v jeho kariére ružové. Od februára 2010 do júna 2011 po operácii ramena takmer vôbec nehral tenis a rozmýšľal, že zabalí celú kariéru. Veľké sklamanie prežíval aj v roku 2003, keď tiež vynechal celú sezónu a v rebríčku klesol na 1086. miesto. Všetky zranenia a zlé chvíle však ustál. Najnovšie aj vďaka manželke Sare a dcérke Valentine, ktorá má dva a polroka.

"Tenis si teraz užívam ako už dávno nie. Mám chuť urobiť ďalšie dobré výsledky a posunúť sa v rebríčku vyššie,“ povedal pred odchodom na jeden z najväčších antukových turnajov do Madridu.

debata chyba