Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Miluje tenis, módu i hru na klavíri

Daniela Hantuchová by si možno ešte spomenula na to, ako sa v hudobnej škole učila hrať klasikov Mozarta, Beethovena či Bacha, ale na prvom mieste v jej živote bol a stále je tenis. Aj v trinástom roku svojej profesionálnej kariéry tesne pred tridsiatkou udiera do loptičky rovnako elegantne, ako keď začínala.

21.04.2013 09:14
Daniela Hantuchová: Napätie medzi hráčkami... Foto:
Daniela Hantuchová: Napätie medzi hráčkami existuje - každá chce vyhrať
debata (1)

„Mala som náročné detstvo. Zo školy som sa ponáhľala na tréning, potom na hodiny klavíra, opäť na tenis a večer som strávila nad knihami. Nemala som ani sekundu voľného času, ale bola to dobrá príprava na tenisovú kariéru,“ uviedla Hantuchová pred rokmi v rozhovore pre Tennis News.

Narodila sa v Poprade 23. apríla 1983 a k tenisu ju priviedla už nebohá babička. Ako mladšia žiačka nemala medzi rovesníčkami páru. Čoskoro ich prerástla nielen centimetrami, ale najmä herne.

Keď v júli 2001 dvíhala nad hlavu trofej za víťazstvo vo wimbledonskej miešanej štvorhre, svet prvý raz spozornel. Čerstvá osemnástka žiarila po boku českého tenistu Leoša Friedla ako slniečko. O deväť mesiacov neskôr sa v Indian Wells tešila z premiérového titulu na turnaji hlavného ženského okruhu. Vo finále zdolala svoj veľký vzor Martinu Hingisovú 6:3, 6:4. Svetové médiá už písali o novej hviezdičke na tenisovom nebi.

Daniela Hantuchová v obrazoch Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Daniela Hantuchová ako anjel a Michal Martikán...

V čarovnom roku 2002 si zahrala vo štvrťfinále Wimbledonu aj US Open a so slovenským tímom sa tešila z triumfu v Pohári federácie. Ešte nemala dvadsať, keď sa vyšvihla na piatu priečku svetového rebríčka. „Na kurte bola vždy bojovníčka s veľkým srdcom a za tie roky sa na tom nič nezmenilo,“ zamyslel sa nedávno jeden z Hantuchovej bývalých trénerov Štefan Čižmarovič.

Na okruhu WTA vybojovala päť titulov vo dvojhre a deväť vo štvorhre. Na konte má kompletný grandslam v miešanej štvorhre, ale aj víťazstvo v Hopmanovom pohári po boku Dominika Hrbatého (2005).

Jej súčasný pokles výkonnosti je dôsledkom viacerých faktorov, najmä dlhodobých problémov s ramenom a celkového opotrebovania sa. Stále však tvrdí, že tenis miluje a užíva si ho ako zamlada.

Hantuchová roky koketuje aj s prácou modelky. V Amerike fotila pre časopisy Vogue a Sports Illustrated a vlani dokonca aj v šteklivejších pózach pre magazín ESPN The Body Issue. Dvakrát nafotila zaujímavý kalendár a výťažok z jeho predaja putoval pre choré deti v Kambodži.

1 debata chyba