Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Traja favoriti sa pokĺzli na monackej antuke. Aj Andy Murray

Prvý veľký antukový turnaj sezóny robí tenisovým hviezdam problémy. Vo štvrtkovom osemfinále sa v Monte Carle rozlúčili nasadená dvojka, štvorka aj päťka, čiže Andy Murray, Tomáš Berdych aj Juan Martín Del Potro.

18.04.2013 22:16
Jarkko Nieminen Foto: ,
Jarkko Nieminen sa teší z víťazstva nad Juanom Martínom Del Potrom.
debata

Zapotila sa aj svetová jednotka Novak Djokovič. Srb musel druhý raz za dva dni otáčať stav z 0:1 na sety, ale postúpil.

Azda najviac sklamal Murray. Zverenec Ivana Lendla uhral proti Švajčiarovi Stanislasovi Wawrinkovi iba tri gemy a po výprasku 1:6, 2:6 povedal, že má pred sebou veľa tvrdej práce.

Andy Murray sa hnevá sám na seba. Foto: SITA/AP, Lionel Cironneau
Andy Murray Andy Murray sa hnevá sám na seba.

"Nikto nechce prehrávať zápasy takým spôsobom, ale nech je to pre mňa motivácia do tvrdej práce. V tomto roku som odohral veľa zápasov, ale nie na antuke. Chce to, aby som si zvykol. V najbližších dvoch týždňoch musím vážne potrénovať,“ cituje 25-ročného škótskeho rodáka server ATP World Tour. Dôsledkom Murrayovej skorej prehry je pokles na tretie miesto rebríčka, dvojkou bude od pondelka opäť Roger Federer.

Len 79 minút trvalo osemfinálové vystúpenie Čecha Berdycha. S Fabiom Fogninim prehral 4:6, 2:6. Dvadsaťpäťročný Talian zdolal iba druhý raz v kariére hráča z najlepšej svetovej desiatky a prvý raz si zahrá vo štvrťfinále na turnaji prestížnej série ATP World Tour Masters 1000.

„Som Talian, a tak sa v Monte Carle cítim ako doma. Na kurte sa momentálne cítim veľmi dobre, odohral som už tri výborné zápasy,“ pochválil sa Fognini.

Fínsky ľavák Jarkko Nieminen pridal ďalšie prekvapenie štvrtkového programu. Po Kanaďanovi Milosovi Raonicovi vyradil ďalšieho skvelého hráča na podaní Argentínčana Juana Martína Del Potra. Po vyše dveapolhodinovom boji sa tešil 31-ročný severan z víťazstva nad svetovou sedmičkou 6:4, 4:6, 7:6 (4).

Djokovič smeruje do svojho tretieho finále v Monte Carle (predtým 2009 a 2012), ale nie bezbolestne. Nad Argentínčanom Juanom Monacom zvíťazil 4:6, 6:2, 6:2 a po zápase vravel, že je stále v štádiu hľadania formy na antuke.

„Zďaleka nie som fyzicky ešte dostatočne pripravený. Trápim sa, ale bojujem a nachádzam v sebe vnútornú silu otáčať zápasy. Zatiaľ sa mi to darí a to je pozitívne,“ komentoval srbský zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu.

Suverénne kráča turnajom s vyše 2,6-miliónovou dotáciou Španiel Rafael Nadal. Osemnásobný šampión z Monte Carla v osemfinále ukončil nádeje Nemca Philippa Kohlschreibera a poslal ho domov s výsledkom 6:2, 6.4.

„Každý víťazný zápas je pre mňa veľmi dôležitý. Cítim sa na kurte čoraz lepšie, viac oddýchnutý. Mám z toho dobrý pocit,“ povedal Nadal, ktorý pred februárom sedem mesiacov nehral pre zranenie kolena.

Niekdajší líder svetového rebríčka ťahá od roku 2005 v Monackom kniežatstve sériu 44 víťazných zápasov. Jedinú prehru inkasoval pri debute v sezóne 2003 v 3. kole od Argentínčana Guillerma Coriu ešte ako 16-ročný.

Štvrťfinálové dvojice:
Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-6) – Stanislas Wawrinka (Švaj.-13)
Grigor Dimitrov (Bul.) – Rafael Nadal (Šp.-3)
Fabio Fognini (Tal.) – Richard Gasquet (Fr.-7)
Novak Djokovič (Srb.-1) – Jarkko Nieminen (Fín.)

debata chyba