Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo je na papieri, na dvorci často neplatí

Keď Daniela Hantuchová debutovala v zápase s Ruskom v Pohári federácie, mala jej budúca spoluhráčka sotva desať rokov. Dnes je Dominika Cibulková pätnásta hráčka svetového rebríčka a dva týždne pred svojimi 24. narodeninami by mala byť líderkou slovenského tímu vo víkendovom moskovskom semifinále. Ak sa jej bude dariť, Slovenky majú šancu na úspech. "Keď prídem na dvorec, vždy sa snažím zvíťaziť a v Pohári federácie možno ešte viac, lebo je to moja srdcová záležitosť,“ vravela Cibulková ešte pred odchodom do Ruska.

18.04.2013 09:00
Dominika Cibulkova Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

V tejto sezóne ste ešte neodohrali turnaj na antuke, iba ste na nej trénovali. Neprekáža vám to?
Nie. S trénerom Maťom Liptákom sme sa dohodli, že zvolíme model pokojného tréningu v domácom prostredí bez stresov a v pohodičke. A že som nehrala v tomto roku na antuke? O to väčšiu chuť budem mať nastúpiť v Moskve.

Potešilo vás teda, že sa bude hrať na antuke a nie na inom povrchu?
Veľmi ma to potešilo. Z pôvodného výberu tvrdého povrchu som až takú radosť nemala, lebo by mi to rozbilo môj ďalší zápasový program, ale to asi každému, keďže sa rozbieha antuková sezóna.

Na čo ste sa s trénerom zamerali v príprave najviac?
Na to, aby som čo najrýchlejšie dostala pod kožu antukový štýl tenisu. Trištvrte roka hrám na tvrdom povrchu, a predsa len na antuke je to iné. Ide o celkový herný prejav s došmykovaním, dlhšími výmenami a trpezlivejšou hrou.

Keď sa povie Moskva, čo sa vám vybaví ako prvé?
Pekné mesto so zaujímavými ľuďmi. Je to možno pre niekoho zvláštne, ale do Moskvy sa vždy veľmi rada vraciam. Dosiahla som tam prvý turnajový titul na okruhu WTA a mám na to krásne spomienky.

Ktorú ruskú hráčku z nominovaných na zápas považujete za najnebezpečnejšiu?
Veľmi nepríjemná je Maria Kirilenková. Bojuje o každú loptičku a poctivo čaká na chyby súperky. Žiadny stav nie je pre ňu stratený. Navyše, hrá momentálne asi najlepší tenis v kariére, veď je trinásta na svete.

Čo hovoríte na to, že Rusko je v domácom prostredí favoritom tohto semifinálového stretnutia?
Ťažko povedať. Na papieri sú Rusky určite favoritkami, minimálne druhú hráčku majú v rebríčku vyššie ako my. Ale toto je tímová súťaž a čo je na papieri, na dvorci často neplatí. Neboli by sme proti, keby to tak bolo.

Ste jednotkou slovenského tímu a cesta k prípadnému víťazstvu by mala viesť cez dva body z vašej rakety?
Takto nad tým neuvažujem. Keď prídem na dvorec, vždy sa snažím zvíťaziť a v Pohári federácie možno ešte viac, lebo je to moja srdcová záležitosť. Verím však, že nás potiahnu aj ostatné hráčky, ktoré sa dostanú do hry a nejako tie tri body vybojujeme.

debata chyba