Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelá Schmiedlová pri debute v hlavnej súťaži rozdrvila Cornetovú

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová pri premiére v hlavnej súťaži dvojhry na podujatí pod hlavičkou Tenisovej asociácie žien (WTA) doslova deklasovala svoju súperku.

09.04.2013 14:40 , aktualizované: 16:43
Karolína Schmiedlová Foto: ,
Karolína Schmiedlová.
debata

Osemnásťročná Košičanka zdolala v utorňajšom stretnutí 1. kola singlovej súťaže na turnaji WTA International BNP Paribas Katowice Open v poľských Katoviciach (dotácia 235 000 USD, antuka v hale) Francúzsku Alizé Cornetovú nasadenú ako piatu za 80 minút suverénne 6:3, 6:0.

Momentálne 186. hráčka vo svetovom rebríčku si po prekonaní aktuálne 33. tenistky v počítačovom poradí (už bola aj na 11. mieste) pripíše do hodnotenia minimálne 30 bodov a zabezpečila si prémiu aspoň 3100 dolárov. V 2. kole sa stretne s nenasadenou Chorvátkou Petrou Martičovou.

Anna Karolína Schmiedlová je fedcupová reprezentantka SR (debutovala minulý rok v španielskej Marbelle), dvojnásobná a úradujúca Juniorka roka v bilančnej ankete STZ a finalistka vlaňajšej súťaže dievčat na parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros. Teraz veľmi výrazne prospela svojej ambícii zmestiť sa nad čiaru kvalifikácie singla senioriek na spomenutom vrcholnom podujatí vo francúzskej metropole.

„Veľmi sa teším. Je to veľký úspech, dnes som hrala veľmi dobre. Pomohla som si od začiatku do konca servisom, to bolo asi najdôležitejšie. Hrala som sústredene a nedala som súperke príležitosť, aby ten zápas nejako skomplikovala. Dúfam, že aj v ďalšom stretnutí v stredu to bude opäť dobré. Súperku vôbec nepoznám,“ uviedla Schmiedlová.

V prvom geme viedla Slovenka už 40:0, ale získala ho vo svoj prospech až cez dvojnásobnú zhodu. V nasledujúcej hre premenila svoj v poradí tretí brejkbal a ujala sa vedenia 2:0, potom získala aj tretí gem. Následne si už obe súperky udržali servis a prvé dejstvo sa stalo korisťou Schmiedlovej 6:3, premenila hneď úvodný setbal.

Nenasadená hráčka mala vynikajúci vstup aj do druhej časti, po šiestej zhode premenila piaty brejkbal, udržala si podanie v druhej hre a v treťom geme opäť brejkla súperku. Slovenka pokračovala vo vynikajúcom výkone, v druhom sete uštedrila Cornetovej nepopulárneho „kanára“, triumfovala 6:0, keď premenila hneď prvý mečbal.

Dvojhra – 1. kolo: Karolína Schmiedlová (SR) – Alizé Cornetová (Fr.-5) 6:3, 6:0 za 80 minút

Najlepší výkon v kariére, tvrdí tréner

Tréner Milan Martinec po zápase s Alizé Cornetovou nešetril slovami chvály na adresu svojej 18-ročnej zverenkyne. "Karolína podala najlepší výkon svojej kariéry. V kvalifikácii sa trápila s podaním, ale dnes mala 70-percentnú úspešnosť. Veľmi si ním pomáhala a navyše robila málo nevynútených chýb. Cornetová bojovala o každú loptičku, ale Kaja mala výborný pohyb a súperku prekvapila svojím výkonom,“ vravel Martinec. Karolína hrá v Katoviciach svoj prvý turnaj na okruhu WTA od januárového Aucklandu, kde sa jej nedarilo a neprešla cez 1. kolo kvalifikácie. Teraz spolu s úspešnou kvalifikáciou nazbierala už štyri víťazstvá a je v osemfinále. Podľa jej trénera to nemusí byť konečná. Jej najbližšou súperkou bude o tri roky staršia Chorvátka Petra Martičová, 91. hráčka svetového rebríčka. "Má nebezpečné podanie, dobre slajzuje a chodí k sieti, ale na druhé kolo je to hrateľná súperka. Určite je šanca cez ňu prejsť, ale iba vtedy, ak Kaja zopakuje sústredený výkon proti Cornetovej,“ dodal Martinec.

debata chyba