Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šarapovová po stopách Grafovej a Clijstersovej. Dovŕši americké double?

Dve talianske kamarátky včera úporne bojovali o postup do semifinále na tenisovom turnaji v Miami, ale neuspela ani jedna. Sara Erraniová a Roberta Vinciová spolu získali 16 turnajových titulov vo štvorhre, no vo dvojhre im ešte čosi chýba k absolútnej špičke.

28.03.2013 11:01
Maria Šarapovová Foto: ,
Maria Šarapovová na turnaji v Miami.
debata

Erraniová prehrala s Mariou Šarapovovou 5:7, 5:7 a Vinciová nestačila v troch setoch na Jelenu Jankovičovú 4:6, 7:6 (6), 3:6.

Dve a pol hodiny trvali dva sety súboja Šarapovovej a Erraniovej. Favorizovaná Ruska viedla v prvom dejstve 5:3, mala dva setbaly, ale nezlomná Talianka vyrovnala na 5:5. Ďalšie dva gemy však patrili svetovej dvojke z Ruska. V druhom sete viedla sedmička rebríčka Erraniová 5:4, vypracovala si tri setbaly, ale Šarapovová všetky odvrátila víťaznými údermi. Od stavu 5:5 opäť nedala súperke v koncovke šancu.

"Proti Sare sa hrá ťažko. Nie je veľká ani silná, ale neuveriteľne vyrovnaná vo svojom prejave. Ovláda širokú škálu úderov, výborne pokrýva dvorec a všetko vráti na druhú stranu. Na každý bodík sa treba proti nej tvrdo namakať,“ nechala sa počuť Šarapovová. "Som naozaj šťastná, že som to zvládla vo dvoch setoch. Ten druhý som mohla pokojne prehrať a potom by to bolo ťažké,“ cituje server WTA 25-ročnú svetovú dvojku.

Ruská blondínka momentálne ťahá sériu 10 víťazných zápasov a 20 víťazných setov bez prerušenia. Ak pridá ďalšie dva zápasové triumfy, stane sa treťou hráčkou v histórii s víťazným kalifornsko-floridským double z Indian Wells a Miami. Legendárnej Nemke Steffi Grafovej sa to podarilo v rokoch 1994 a 1996 a Belgičanke Kim Clijstersovej v roku 2005.

"Je to jedna z najťažších kombinácií po sebe idúcich turnajov v roku. Iné pobrežie, iná klíma aj časové pásmo. K tomu náročné zápasy na tvrdom povrchu často do noci, ale teším sa na záver turnaja,“ dodala Šarapovová.

Jelena Jankovičová a jej víťazné gesto. Foto: SITA/AP, Wilfredo Lee
Jelena Jankovičová Jelena Jankovičová a jej víťazné gesto.

Svetová jednotka vo štvorhre Vinciová nebola ďaleko od víťazstva poti bývalej svetovej jednotke vo dvojhre Jankovičovej. Talianka viedla v rozhodujúcom treťom sete 2:0, ale potom prehrala šesť zo siedmich nasledujúcich gemov. Srbka, ktorá je momentálne v rebríčku na 24. mieste, si zrejme spomenula na svoje lepšie tenisové časy a po triumfe na turnaji v Bogote a skorej rozlúčke v 2. kole v Indian Wells si v Miami zahrá v semifinále. Z ostatných desiatich zápasov na okruhu WTA vyhrala deväť.

"Hrám dobre a z tenisu mám znova radosť. Chcela by som v tom ešte pokračovať,“ podotkla 28-ročná Jankovičová. Proti Šarapovovej má veľmni zlú bilanciu 1:6, ale tvrdí, že nemá čo stratiť.

"Ona je svetová dvojka a hrá dobre, Ja môžem len prekvapiť. Každý zápas sa však začína od stavu 0:0,“ dodala srbská semifinalistka.

Turnaj v Miami – štvrťfinále:

ŽENY (dotácia 5 185 625 USD)
Maria Šarapovová (Rus.-3) – Sara Erraniová (Tal.-8) 7:5, 7:5
Jelena Jankovičová (Srb.-22) – Roberta Vinciová (Tal.-15) 6:4, 6:7 (6), 6:3
Semifinálové dvojice:
Maria Šarapovová (Rus.-3) – Jelena Jankovičová (Srb.-22) – vo štvrtok od 18.00 h SEČ, Serena Williamsová (USA-1) – Agnieszka Radwanská (Poľ.-4) – v piatok po 2.00 h SEČ

MUŽI (dotácia 4 169 090 USD)
David Ferrer (Šp.-3) – Jürgen Melzer (Rak.) 4:6, 6:3, 6:0
Tommy Haas (Nem.-15) – Gilles Simon (Fr.-11) 6:3, 6:1
Zostávajúce štvrťfinále vo štvrtok:
Andy Murray (V. Brit.-2) – Marin Čilič (Chor.-9) – začiatok po 20.00 h SEČ, Tomáš Berdych (ČR-4) – Richard Gaquet (Fr.-8) – o polnoci zo štvrtka na piatok SEČ

debata chyba