Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podľa predpokladov. Slovenskí tenisti hrajú na Ukrajine 1:1

Prvý deň nepriniesol prekvapenie. Slovenskí tenisti hrajú po piatku v daviscupovom súboji na Ukrajine nerozhodne 1:1. Oba tímy majú teda rovnako ďaleko k víťazstvu aj prehre v tomto súboji 1. kola I. skupiny euroafrickej zóny.

01.02.2013 15:41 , aktualizované: 19:27
Lukáš Lacko Foto:
Lukáš Lacko.
debata

Ukrajinci podľa predpokladov viedli, keď 23. hráč svetového rebríčka Alexandr Dolgopolov zdolal daviscupového debutanta Andreja Martina 6:2, 6:2, 7:5. Dvadsaťtriročný slovenský tenista (178. v rebríčku) uhral iba deväť hier a hráča širšej svetovej špičky Dolgopolova potrápil len v treťom sete.

„V prvých dvoch setoch hral náš tenista s priveľkým rešpektom. V treťom sete hru vyrovnal, bojoval, ale ani raz neviedol a súpera nedostal pod tlak. Doplatil na slabší servis počas celého zápasu,“ zhodnotil generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

O slovenské vyrovnanie sa postaral Lukáš Lacko. Domácu dvojku Sergija Stachovského zdolal 6:2, 5:7, 7:6 (5), 6:4. Po výbornom úvode Lacko (49. v rebríčku) v druhom sete premrhal náskok 5:2, ale v tajbrejku tretieho setu mal istejšiu ruku aj trochu šťastia. Potom si už víťazstvo postrážil. Jeho súper urobil priveľa chýb.

„Až do stavu 6:2, 5:2 pre Lacka hral Lukáš fantasticky. Ja som ho ešte nevidel hrať tak dobre v Davis Cupe. Potom sa to aj s prispením čiarových rozhodcov otočilo, ale Lukáš sa dokázal vyrovnať s ich verdiktmi aj s nepriazňou publika. Dôležité bolo, že zvládol tretí set, v ktorom bol o brejk dolu a do tajbrejku nevstúpil najlepšie. Sme spokojní, že sme naplnili ambície a získali sme v piatok jeden bod,“ komentoval z dejiska zápasu Igor Moška.

Sobotňajšia štvorhra môže byť rozhodujúcim momentom vzhľadom na konečný výsledok zápasu. Na slovenskej strane by sa mali predstaviť skúsení deblisti Filip Polášek a Igor Zelenay. Súboj v Kremenčuku vyvrcholí v nedeľu záverečnými dvojhrami.

„Stále platí to, čo som avizoval: myslím si, že o osude celého zápasu rozhodne práve štvorhra,“ dodal Moška.

Ukrajinci a Slováci túžia v apríli vyzvať Švédov vo finále I. skupiny euroafrickej zóny. Až víťaz tohto stretnutia dostane šancu zabojovať na jeseň o elitnú svetovú skupinu Davisovho pohára.

Ukrajina – Slovensko 1:1 po piatku
Dolgopolov – Martin 6:2, 6:2, 7:5, Stachovskij – Lacko 2:6, 7:5, 6:7 (5), 4:6. Sobota – štvorhra (13.00 h SEČ): Marčenko, Molčanov – Polášek, Zelenay. Nedeľa – dvojhry (12.00 h): Dolgopolov – Lacko a Stachovskij – Martin.

debata chyba