Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena Williamsová ide domov. Stopla ju 19-ročná krajanka

Konečne veľké prekvapenie na Australian Open. Americká tínedžerka Sloane Stephensová vyradila Serenu Williamsovú a postúpila do semifinále.

23.01.2013 08:16
Sloane Stephensová Foto: ,
Sloane Stephensová sa teší z triumfu nad Serenou Williamsovou.
debata

Pätnásťnásobná grandslamová šampiónka podľahla 6:3, 5:7, 4:6 a môže sa rozlúčiť s ambíciou dosiahnuť kalendárny grandslam. Teda zvíťaziť na všetkých štyroch najprestížnejších a najlepšie dotovaných tenisových turnajoch.

Serena Williamsová prehrala prvý zápas od 17. augusta 2012, medzitým nazbierala 20 víťazstiev na troch turnajoch (US Open, MS WTA Tour, Brisbane). Na grandslamovom podujatí zavahála prvý raz od prehry v 1. kole vlaňajšieho Roland Garros v Paríži. Vlani ovládla celkovo sedem turnajov.

Stephensová bude mať v marci 20 rokov a toto je najväčší úspech jej doterajšej kariéry. Po zápase sa priznala, že ako dieťa mala vo svojej izbe portrét Sereny Williamsovej.

„Teraz si tam zavesím asi seba. Je také šialené, čo sa práve stalo,“ vravela v pozápasovom interview Stephensová pomedzi slzy. Hneď po premenenom mečbale hľadala svoj mobilný telefón. "Myslela som si, že mi mama napísala správu, chcela som si ju prečítať,“ dodala Stephensová.

Serena Williamsová musela využiť služby... Foto: AP, Andy Wong
Serena Williamsová Serena Williamsová musela využiť služby fyzioterapeutky počas zápasu so Sloane Stephensovou.

Mladá Američanka využila aj skutočnosť, že jej o 12 rokov staršia súperka si v priebehu druhého setu začala sťažovať na bolestivý chrbát. Nechala sa aj ošetriť, ale za dôvod prehry to neoznačila.

"V tejto fáze turnaja už v šatni nie je hráčka, ktorú niečo nebolí. Pri dobiehaná jedného dropšotu sa mi tam akoby niečo uzamklo a nemohla som sa poriadne otáčať. Ale to je okej,“ cituje Serenu Williamsovú AP.

Stephensovú čaká v semifinále svetová jednotka Bieloruska Viktoria Azarenková. Obhajkyňa titulu si poradila s Ruskou Svetlanou Kuznecovovou 7:5, 6:1. V prvom sete favorizovaná Bieloruska až za stavu 5:5 prelomila Kuznecovovej servis a pri vlastnom potom set získala. V druhom už na dvorci dominovala.

„Svetlana hrala celý zápas veľmi dobre. Najmä úvod bol z jej strany neuveriteľný. Teším sa, že som sa cez ňu dostala do semifinále a ukázala najlepší tenis vo chvíľach, keď som to potrebovala,“ povedala Azarenková.

Dvojhra žien – štvrťfinále:
Viktoria Azarenková (Biel.-1) – Svetlana Kuznecovová (Rus.) 7:5, 6:1
Sloane Stephensová (USA-29) – Serena Williamsová (USA-3) 3:6, 7:5, 6:4

debata chyba