Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šarapovová je zatiaľ suverénna. Za minútu zarába 1587 dolárov

Ak chcete vedieť, kto zatiaľ na Australian Open ušetril najviac síl, odpoveď je jednoznačná - Maria Šarapovová. Novak Djokovič a Stanislas Wawrinka bojovali v jednom zápase o víťazstvo 5:03 h, no Šarapovová strávila v piatich svojich vystúpeniach na kurte dovedna 5:15 h.

22.01.2013 20:00
Maria Šarapovová Foto:
Maria Šarapovová na dvorcoch Australian Open.
debata (1)

Na ceste do semifinále povolila súperkám spolu iba deväť hier a to je nový rekordný zápis otvorenej tenisovej éry na austrálskom grandslame. Ten predchádzajúci držala Monika Selešová (12 hier). Vo štvrťfinále strávila Šarapovová na kurte 66 minút, kým z neho poslala domov ambicióznu krajanku Jekaterinu Makarovovú. Svoj zápasový priemer upravila na 62 minút.

Postupom medzi najlepšie štyri hráčky turnaja si ruská kráska zarobila pol milióna austrálskych dolárov. V prepočte na čas strávený v hernom nasadení (315 minút) jej to vychádza na zárobok 1587,30 dolára za minútu.

"Je to skvelé, ale tieto štatistiky nie sú dôvod, prečo hrám tenis. V prvom rade mám radosť z postupu do semifinále. A zaujímam sa len o svoju hru a o to, ako zdolať najbližšiu súperku,“ priznala 25-ročná sibírska rodáčka s americkým pasom po triumfe nad Makarovovou.

Z postupu Šarapovovej do semifinále majú radosť aj majitelia jednej z melbournských reštaurácií. Šarapovová je jednou z tých hráčok, ktoré z poverčivosti navštevujú pred zápasmi stále tie isté miesta a stravujú sa v tých istých reštauráciách.

"Mám rada rutinné veci, keď sa niečo opakuje. Vyhovuje mi to. Myslím si však, že také niečo je v každom z nás,“ vysvetlila ruská hráčka na oficiálnom webe Australian Open.

V semifinále sa odohrá rusko-čínsky súboj. Svetovú dvojku vyzve už 30-ročná Číňanka Na Li, ktorej patrí vo svetovom poradí 6. pozícia. Bude to aj súboj vlaňajšej finalistky z Melbourne s tou predvlaňajšou. Podľa časopisu Forbes ide o dve najlepšie zarábajúce hráčky súčasnosti. Veľký zdroj príjmov oboch tvoria reklamné aktivity.

„Odkiaľ vedia, koľko zarábam? Poznajú kód na mojej kreditnej karte?“ zasmiala sa namieste odpovede o sile súperky Šarapovová. V rozhovore pre ruskú Gazetu o Na Li napokon povedala: "Máva výborné úvody sezón. Bude to určite kvalitný zápas. V posledných troch som ju zdolala, ale v Austrálii je dobre pripravená,“ nechala sa počuť Šarapovová.

Číňanka vo štvrťfinále vyradila Poľku Agnieszku Radwanskú 7:5, 6:3. Pre víťazku turnajov v Aucklande a Sydney to bola prvá prehra po trinástich víťazných zápasoch v tomto roku. "Bolo náročné zdolať Radwanskú. Loptičky sa od nej odrážali ako od steny. Musela som si dávať pozor na každý úder,“ priznala víťazka.

V Melbourne je už známe aj jedno mužské semifinále. Španiel David Ferrer v ňom vyzve svetovú jednotku Novaka Djokoviča. Srb poslal domov Čecha Tomáša Berdycha (5.) v štyroch setoch 6:1, 4:6, 6:1, 6:4, ale štvrtý nasadený Ferrer mal s krajanom Nicolásom Almagrom (10.) oveľa viac roboty. Zdolal ho 4:6, 4:6, 7:5, 7:6 (4), 6:2 napriek tomu, že jeho súper v treťom sete raz a vo štvrtom dva razy podával na víťazstvo.

„Je zázrak, že sa mi podarilo vyhrať tento zápas. Keď mi nešla hra, tak som už len bojoval a bojoval. V piatom sete som si všimol, že súper už má kŕče. Mal som to už potom jednoduchšie,“ priznal 30-ročný víťaz, ktorý sa prebojoval do semifinále v Melbourne po dvoch rokoch. Po Australian Open sa posunie na 4. miesto svetového rebríčka pred krajana Rafaela Nadala.

1 debata chyba