Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenisové hviezdy sa zabávali s deťmi, Djokovič predviedol Gangnam Style

Aréna Roda Lavera v Melbourne sa zaplnila ešte skôr ako stihli odohrať prvý súťažný gem na tohtoročnom Australian Open. Stovkami detí a ich rodičmi. Malí tenisoví nadšenci v sobotu mohli vidieť naživo v akcii najväčšie hviezdy tenisovej súčasnosti.

13.01.2013 16:52
Australian Open, tenis Foto:
Hviezdy tenisu sa zabávali aj s rozprávkovými postavičkami.
debata

Svetové jednotky Novak Djokovič a Viktoria Azarenková, ale aj Roger Federer, Jo-Wilfried Tsonga, Serena Williamsová či Ana Ivanovičová rozdávali autogramy a úsmevy na všetky strany. Dva dni pred ostrým štartom prvého grandslamového turnaja sezóny si to ešte mohli dovoliť. Navonok stále vážny Federer pózoval s postavičkou z amerického kresleného seriálu SpongeBobom, šoumen Djokovič si zatrsal so Serenou Williamsovou na známy kórejský hit Gangnam Style.

Federer si na okamih pokľakol k sieti a po 20 rokoch kariéry sa stal opäť zberačom loptičiek, Tsonga zasa ukázal schopnosť trafiť loptičku na druhú stranu siete pomedzi svoje nohy. Všetci sa zabávali a o to najmä išlo.

Roger Federer ako zberač loptičiek.

„Išlo nám najmä o to, aby sa deti a ich rodičia zapálili pre šport. A takáto akcia s najväčšími tenistami súčasnosti je pre tento účel ako stvorená,“ uviedol jeden z organizátorov Detského dňa Craig Morris. Sobotňajšia akcia mala veľký úspech. Do Melbourne Parku zavítalo takmer 20 000 detí a ich rodinných príslušníkov. Malí fanúšikovia si nielen vyskúšali pár výmen so svojimi vzormi, ale mohli sa aj odfotiť s rôznymi kreslenými postavičkami či vystavenými trofejami za víťazstvo na Australian Open.

Tanec Novaka Djokoviča a Sereny Williamsovej

„Sme šokovaní odozvou z publika. Mali sme plnú arénu a to prevýšilo všetky naše očakávania. Vidieť, ako si tenis užívali celé rodiny s deťmi, bolo úžasné. Bol to najväčší Detský deň v histórii nášho turnaja,“ dodal Craig Morris na stránke podujatia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba