Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tenistka roka nebude na Vianoce veľa papať

O jednej popoludní vystúpila z lietadla, hodila na seba večerné šaty a o necelé štyri hodiny už preberala cenu za víťazstvo v ankete Tenista roka.

21.12.2012 10:00 , aktualizované: 12:21
Dominika Cibulková Foto:
Dominika Cibulková s trofejou pre najlepšiu tenistku v roku 2012.
debata

Dominika Cibulková včera zažila pravú predvianočnú hektiku, ale na malú slávnosť v bratislavskom Národnom tenisovom centre nemeškala. Už po štvrtý raz zvíťazila v ženskej kategórii, bola členkou víťazného fedcupového tímu a pridala aj triumf v internetovom hlasovaní fanúšikov o najpopulárnejšiu hráčku.

„To tretie si vážim asi najviac. Fanúšikovia robia tenis a ich dôvera ma veľmi teší a zároveň zaväzuje,“ vyhlásila už takmer tradičná laureátka. Cibulková ukončila rok na pätnástom mieste ženského rebríčka, zatiaľ najvyššie v celej kariére.

„V odchádzajúcom roku by som spomenula najmä tri pre mňa dôležité momenty. Emotívny triumf nad svetovou jednotkou Azarenkovou na Roland Garros v Paríži, víťazstvo na turnaji v americkom Carlsbade a slovenské víťazstvo v Pohári federácie v Španielsku,“ zhodnotila v skratke rok 2012.

Na sklonku sezóny spojila svoje sily s fedcupovým kapitánom Matejom Liptákom. Od spolupráce s novým trénerom si sľubuje zlepšenie svojej hry ako aj útok na svetovú desiatku. „Chcem hrať v budúcej sezóne tak, aby som z tenisu mala radosť. Aspoň takú, akú som si vychutnala na víťaznom turnaji v Carlsbade,“ vyhla sa priamej odpovedi o sezónnych cieľoch.

S Liptákom, ale aj kondičným trénerom Markom Wellingtonom absolvovala v uplynulých troch týždňoch na Floride kvalitnú tenisovú aj kondičnú prípravu. „Pracovali sme najmä na mojich slabinách, vládla uvoľnená atmosféra, čo si veľmi vážim,“ podotkla Cibulková. Zastaví sa najlepšia slovenská tenistka aspoň počas nadchádzajúcich sviatkov pokoja?

„Darčeky už mám nakúpené. Stihla som to ešte v Amerike. Teraz si trošku oddýchnem, ale pohoda nebude trvať dlho. Jeden tréning mám aj 24. 12. doobeda a o deň neskôr tiež. Na druhý sviatok vianočný už letíme do Austrálie. Cez sviatky asi nebudem veľa papať, aby som nepribrala, čo som v Amerike krvopotne zhodila. Ale teším sa na klasiky, akými sú kapustnica, kapor a zemiakový šalát,“ dodala už takmer sviatočne. A čo by odkázala ľuďom počas nadchádzajúcich vianočných dní?

"Možno to znie ako klišé, ale ja som na sebe už dávno zistila, že to najdôležitejšie v živote je zdravie. Želám teda všetkým zdravie a tiež to, aby im vianočná pohoda vydržala po celý rok.

Pomáha bývalým skvelým športovcom

Dominika Cibulková spoločne s Bronislavou Borovičkovou pred časom založili občianske združenie Aby hviezdy nehasli na pomoc bývalým úspešným športovcom, ktorí v staršom veku nemajú ľahký životný údel. Najlepšia slovenská tenistka a bývalá basketbalová reprezentantka nedávno odovzdali finančné dary najstaršiemu žijúcemu olympijskému víťazovi v boxe Jánovi Zacharovi a tiež bývalej skokanke do diaľky Eve Šuranovej-Kucmanovej. „Rozhodli sme sa pomôcť ľuďom, ktorí svojho času preslávili Slovensko a dnes sa už na nich trochu zabúda. Snažíme sa im uľahčiť život vo vyššom veku. Zatiaľ sa zameriavame na športovcov, lebo k nim máme najbližšie, ale v budúcnosti by sme chceli takto podporovať napríklad aj umelcov,“ informovala Dominika Cibulková.

debata chyba