Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čakvetadze prezradil detaily brutálneho prepadu jeho rodiny

Otec ruskej tenistky Anny Čakvetadzeovej sa obáva, že nedávne ozbrojené lúpežné prepadnutie rodiny môže zanechať na jeho dcére hlboké psychické následky. "Ktovie. Dúfam, že áno," odpovedal Džambuli Čakvetadze na otázku novinárky Jeleny Špizovej, či 20-ročná šestka svetového rebríčka v budúcnosti ešte vyjde na dvorec.

26.12.2007 11:41
debata

„Je pravda, že sme vyviazli živí. Anička však psychicky veľmi utrpela. Je v úplnom šoku, nikoho nechce vidieť či počuť a na to všetko reaguje zamietavo,“ povedal Džambuli Čakvetadze o stave semifinalistky US Open a MS WTA Tour 2007.

Reportérku ruského magazínu Tennis i biznes prijala hlava postihnutej famílie priamo vo vidieckom sídle na ulici Berezovka v dedine Vlasovka v lokalite Aprelevka v Narofominskom okrsku v Podmoskoví, teda v noci na utorok 18. decembra mieste činu.

Ďzambuli otvorene porozprával podrobnosti o incidente a objasnil niekoľko dosiaľ nejednotne či nejasne popisovaných okolností a faktov: „Bolo ich päť-šesť, možno sedem, v maskách. S nožom pod krkom ich k nám pustila naša gazdiná, ktorú prekvapili v jej domčeku. Hneď sa na mňa vrhli, zrazili ma na zem a tlačili mi ruky za chrbát, až mi jednu zlomili. Zberám sa na ďalšie vyšetrenie,“ povedal Čakvetadze, ktorý si pre rany na tvári neželal fotografovanie.

Fyzickému útoku sa nevyhla ani jeho svetoznáma dcéra: „Dvakrát ju udreli rukou do tváre. Z mojej izby som napriek šoku počul, že kladie odpor, že sa s nimi bije. Napokon však aj ju premohli. Všetkým nám zviazali ruky i nohy. Tak silno, že ja a manželka Natalia sme sa nemohli ani pohnúť. Keď bolo po všetkom, Anne sa predsa len podarilo uvoľniť si nohy. Zobudila deväťročného brata Romana, ktorý spal inde. Maličkému vysvetlila, čo má robiť, a on prestrihol špagáty manikúrovými nožničkami či klieštikmi, už ani neviem.“

Lupiči si vymohli prezradenie kódu domáceho trezoru mlátením žien: „Keď manželka videla, že dcérka je v ohrození, povedala im všetko. Všetko nám aj zobrali. Absolútne všetko, čo bolo v dome. Cennosti, brilianty, hodinky, Annine trofeje, darčeky, peniaze. Bolo tam približne päť miliónov rubľov,“ vyrátal Čakvetadze a dodal: „Vôbec neviem, čo teraz robiť. Ako ďalej žiť? Chápete, myslel som si, že niet nepriateľov.“

Prominentná rodina údajne aj počas lúpeže síce mala v relatívnej blízkosti ochranku, ale tá bola v domčeku pri hlavnom vstupe do sídla, zatiaľ čo páchatelia využili zadný vchod s oplotením, ktoré by vraj preskočilo aj dieťa.

Autorka textu nevynechala zmienku o tenisovom dvorci na pozemku, ktorý akoby pozýval zahrať si hoci aj uprostred zasneženého areálu. Zdôrazňuje, že obydlie vôbec nepôsobí okázalo a v okolí sú aj honosnejšie. Agresori teda zrejme išli na istotu na základe tipu.

„Mohli si myslieť, že doma budú len manželka so synom. Ja a Anna sme sa v predvečer lúpeže vrátili z Bruselu. Neskôr nám policajti povedali, že tu neďaleko už v minulosti pochytali nejaké skupiny. Zjavne to nestačilo,“ povzdychol si Čakvetadze pomedzi šluky, keď si roztrasenými rukami naveľa zapálil.

Kapitán ruského fedcupového tímu Šamil Tarpiščev, ktorý je s rodinou Čakvetadzeovcov v spojení, oznámil, že základ jeho nominácie na februárové stretnutie s Izraelom budú tvoriť Svetlana Kuznecovová, Maria Šarapovová a práve Čakvetadzeová.ň

Tá by 30. decembra mala absolvovať exhibičné stretnutie so Šarapovovou v Singapure (neoficiálna odveta za semifinále na novembrovom madridskom „výberovom“ šampionáte) a 2. – 5. januára sa predstaviť na ďalšom ukážkovom podujatí v Hongkongu. Zhodou okolností by si tam vo štvrťfinálovom úvodnom kole 2. januára približne o 14.30 h SEČ mala zmerať sily so Slovenkou Danielou Hantuchovou.

debata chyba