Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výprask hneď na úvod. Slovenské florbalistky proti favoritkám majstrovstiev nemali šancu

Slovenské florbalistky vstúpili do majstrovstiev sveta v Singapure vysokou prehrou. Vo svojom úvodnom zápase B-skupiny podľahli v sobotu obhajkyniam titulu Švédkam 3:20.

02.12.2023 14:57 , aktualizované: 15:17
404078153 365242789362228 4567432731311003748 n... Foto: ,
Reprezentantky Slovenska.
debata

Slovenky podľa očakávaní ťahali od úvodu za kratší koniec, s top favoritkami šampionátu prehrávali po prvej tretine 0:6.

Strelecky sa dokázali presadiť až za stavu 0:10, prvý gól SR dala v polovici stretnutia Lenka Červená, ďalšie zásahy pridali Zuzana Mrázová a Laura Chúpeková.

Za najlepšiu hráčku na slovenskej strane vyhlásili Alexandru Faktorovú. Slovenské reprezentantky napokon dosiahli proti líderkám svetového rebríčka podobný výsledok ako pred dvomi rokmi na MS v Uppsale, kde s domácimi prehrali 1:23.

Zverenky trénera Michala Jedličku po dni voľna odohrajú ďalší zápas v pondelok, keď sa stretnú s Poľkami. Účinkovanie v základnej skupine uzavrú v utorok federálnym derby s Českom.

Kľúčové však budú až duely vyraďovacej fázy. Do nej postúpia všetky štyri tímy z výkonnostne silnejšej B-skupiny, prvé dva majú istú účasť vo štvrťfinále, družstvá na tretej a štvrtej priečke oň budú bojovať v predkole play off proti tímom na prvom a druhom mieste z výkonnostne slabšej C-skupiny.

MS florbalistiek – B-skupina:
SLOVENSKO – Švédsko 3:20 (0:6, 2:10, 1:4)
Góly: 30. Červená, 39. Mrázová (Schnetzerová), 59. Chúpeková – 2. Gustafssonová (Elmová), 3. Lonebergová (Carlssonová), 13. Stenvallová (Johanssonová), 13. Elmová (Gustafssonová), 19. Johanssonová (Wimbronová), 20. Vistromová (Johanssonová), 21. Johanssonová (Stenvallová), 22. Lonebergová (Rasmussenová), 24. Gustafssonová (Elmová), 26. Wibronová (Johanssonová), 32. Lonebergová (Backstedtová), 33. Johanssonová (Elmová), 35. Johanssonová (Ohgrenová), 37. Stenvallová (Wibronová), 39. Nordstrandová (Svardová), 40. Johanssonová (Gustafssonová), 41. Johanssonová (Elmová), 46. vlastný gól SR, 47. Nordstrandová (Wibornová), 54. Anderssonová (Rasmussenová). Rozhodovali: Beranová, Hejnová (obe ČR), vylúčené: 0:1, presilovky a oslabenia: 0:0.
Zostava SR: Krištofová (32. Mládenková) – Pudišová, Červená, Chúpeková, Belicová, P. Hudáková – Ďuríková, Klapitová, K. Hudáková, Šponiarová, Faktorová – Dobošová, Trošková, Sabolová, Grossová, Schnetzerová – Kocúrová, Mrázová, Hrabovská

Švédky začali očakávaným náporom, Slovenky sa stiahli do obrany a spoliehali sa na brejky. Prvú šancu mala Chúpeková, ale v úniku neuspela.

Slovenky držali bezgólový stav len dve minúty, keď do odkrytej bránky zakončila Gustafssonová. Obhajkyne titulu sa potom rozbehli a do prestávky pridali ďalších päť gólov.

Molnár hokej Čítajte viac Zlomenina a vybité zuby. Pre krvavú bitku prišiel o MS, polícia oznámila posun v prípade slovenského hokejistu

Dvojciferný rozdiel dosiahli v 26. minúte zásluhou Wibronovej. Slovenky sa dočkali prvého gólu v 30. minúte za stavu 0:10, keď Červená vypichla loptičku súperkám a presne zakončila rýchlu kontru.

Po jedenástom góle nahradila Krištofovú v bránke Mládenková, ktorá inkasovala deväťkrát. O druhý slovenský zásah sa zaslúžila na konci druhej časti po ďalšom rýchlom protiútoku Mrázová.

Slovenky nedokázali nájsť účinnú zbraň na brzdenie kombinácií súperiek a napokon nezabránili dvadsiatke v ich sieti. Gólový film uzavrela po individuálnej akcii v 59. minúte Chúpeková.

hlas po zápase /zdroj: SZFB/:
Michal Jedlička, tréner SR: „Samozrejme, hodnotí sa to ťažko. Nikto určite nechce prehrať, aj keď v tomto prípade sme dávno dopredu vedeli, že zvíťaziť nemôžeme. To by sa musel stať zázrak, aj keď neviem aký. Švédska brankárka bola v podstate k ničomu, z tých pár striel, čo sme mali, sme jej dali góly. Škoda, že sme nejaký jeden-dva góly nestrelili na začiatku, aby sme Švédkam trochu otupili psychiku. Ak by sme v úvode premenili pár únikov, mohlo to byť veselšie. Viac-menej to bolo o tom, aby sme si vylepšili určité veci v našej hre, teda najmä v hre bez loptičky, keď sme pod tlakom. Švédky vyvíjali tlak a my si s tým musíme nejakým spôsobom poradiť. Dievčatá z domácich líg nemajú žiadne návyky hrať bez loptičky, respektíve majú návyky, ktoré sú antiflorbalové a sú nám na nič. Oni samé to cítia v šatni, ak by tam niekto z verejnosti prišiel, tak by to videl. Proste na dráhe F1 nemôže jazdiť trabant. A dnes tam vošiel. A nie len dnes, ale vojde tam aj nabudúce.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #reprezentácia #majstrovstvá sveta #florbal