Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Náhla smrť v americkom futbale. Hráčovi sa pri tréningu zastavilo srdce. Mal 22 rokov

Fanúšikov amerického futbalu zasiahla náhla smrť mladého hráča Reeda Ryana. Podľa vyhlásenia rodiny ho počas cvičenia v posilňovni postihla zástava srdca. Jeho smrť v 22 rokoch mala spôsobiť vrodená choroba.

01.12.2023 08:31
Reed Ryan Foto:
Reed Ryan v drese univerzitného tímu z Minnesoty.
debata

Ako informoval americký web TMZ, mladému športovcovi sa podľa nekrológov zastavilo srdce minulý utorok počas posilňovania. Zamestnanci školy, kde Ryan študoval, okamžite začali s masážou srdca a podarilo sa im ho oživiť.

Následne bol prevezený do nemocnice, kde však o sedem dní neskôr na jednotke intenzívnej starostlivosti zomrel.

„Reed mal nákazlivý úsmev a svoj krátky život žil naplno. Miloval ľudí, dokázal sa rozprávať s kýmkoľvek a pýšil sa tým, že bol obklopený priateľmi, rodinou, mentormi a bol súčasťou tímu,“ napísala hráčova rodina podľa TMZ.

34149638 189315368559191 7984232405265285120 n Čítajte viac Moje telo sa vyplo, napísala pred pár týždňami. Atletický svet hľadá príčinu smrti mladej bežeckej nádeje

Za jeho smrť môže podľa Ryanovej rodiny mladíkova nezistená genetická porucha a veľké milujúce srdce. Mladý športovec hral štyri roky na štátnej univerzite v Severnej Dakote, pred rokom prestúpil do mužstva University of Minnesota Duluth.

„Naši zamestnanci a hráči sú Reedovým odchodom zdrvení. Snažil sa byť každý deň lepší v akejkoľvek úlohe. Svojim pozitívnym prístupom a úprimnou starostlivosťou o ľudí okolo seba pomáhal ostatným dostať zo seba to najlepšie,“ uviedol Curt Wiese, hlavní tréner univerzitného tímu z Minnesoty.

debata chyba
Viac na túto tému: #americký futbal #zástava srdca