Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smútok v gymnastike. Olympijská nádej prišla o život, príčina smrti sa vyšetruje. Mala len 16 rokov

Svet modernej gymnastiky zasiahla veľmi smutná správa. 16-ročná vychádzajúca hviezda nemeckej gymnastickej federácie a olympijská nádej Mia Sophie Lietkeová zomrela.

22.11.2023 09:50
Mia Sophie Lietkeová Foto:
Mia Sophie Lietkeová.
debata (35)

Podľa nemeckých médií je príčina smrti mladej športovkyne v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Existuje však podozrenie na náhlu zástavu srdca.

Jej trénerka Magdalena Brzeská v srdcervúcej spovedi na sociálnej sieti vyzdvihla jej pracovnú morálku a vášeň pre šport. „Čo povedať, nenachádzam slová. Bola jednou z prvých gymnastiek, ktoré som viedla, keď som prišla do Ulmu,“ napísala Brzeská.

„Bola veľmi talentovaná, veľmi pracovitá, v tréningu odviedla vždy sto percent,“ pokračovala s tým, že jej zverenkyňa mala lásku k športu a tiež vášeň. „Jej cieľom bola olympiáda a urobila pre jeho splnenie všetko."

V Nemecku sa v poslednom období písalo o Lietkeovej odolnosti, disciplíne a ambíciách, ktoré boli príkladné napriek jej mladému veku. „Neviem si predstaviť, čo teraz prežíva jej rodina. Je to veľmi zlý príbeh,“ dodala trénerka.

Lietkeová bola šesť rokov členkou berlínskej základne pre modernú gymnastiku a od januára trénovala v Národnom gymnastickom centre vo Fellbachu. V minulom roku sa stala nemeckou juniorskou majsterkou v cvičení s obručou a v celkovej klasifikácii obsadila druhé miesto.

Svet kulturistiky oplakáva smrť Lisy Lyonovej Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Lisa Lyonová zanechala v ženskej kulturistike...
35 debata chyba
Viac na túto tému: #moderná gymnastika #Mia Sophie Lietkeová