Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Danko: Zdaníme banky, facebook i digitálne stávkové spoločnosti. Tipos nemá žrebovať čísla v súkromných televíziách

Od januára by malo mať Slovensko nové ministerstvo športu a cestovného ruchu. Šéf slovenského olympizmu Anton Siekel preto dnes zvolal predstaviteľov športových zväzov a mnohé športové osobnosti, aby im spolu s podpredsedom parlamentu a predsedom SNS Andrejom Dankom, ktorého strana bude nový rezort riadiť, predstavili svoje plány.

16.11.2023 15:26
debata (39)

Šéf národniarov po stretnutí naznačil, odkiaľ by malo tiecť viac peňazí do športu. Pozrite si video.

Video

Na konferencii sa zúčastnilo 150 hostí zo sveta slovenského športu. Nechýbali ani predsedovia najväčších tunajších športových zväzov – Miroslav Šatan (SZĽH) za hokej a Ján Kováčik (SFZ) za futbal. Čo si oni myslia o novom rezorte, ktorý bude čochvíľa súčasťou slovenskej vlády?

Video

Nový rezort má začať úradovať od januára, jeho ministrom sa stane Dušan Keketi. Jedným z jeho hlavných cieľov je navýšenie financií v športe, no zatiaľ nekonkretizoval, o akú sumu či percentá by malo ísť.

„Nevieme ešte hovoriť o konkrétnych číslach, ale politická dohoda je taká, že do športu pôjdu peniaze z hazardu a aj Tipos bude pod ministerstvom. Už to samo o sebe by malo priniesť viac.“

Podľa jeho slov už dnes pracuje na projekte okolo 207 zamestnancov v doterajších rezortoch a v nich podriadených organizáciách. Nové ministerstvo by malo fungovať s 250 zamestnan­cami. O sídle rezortu sa ešte nerozhodlo.

"Chceme sa sústrediť na riadny chod športových zväzov a tam vyjadriť podporu navýšením finančných prostriedkov. Máme nejaký deficit na infraštruktúre, ktorú treba vyriešiť, ale systematicky, tzn. s ohľadom aj na to, aké športové podujatia sa budú plánovať.

Potom tam máme oblasť vzdelávania, ktoré je veľmi dôležitá, a oblasť digitalizácie, pasportizácie športovísk. Samozrejme, aj mládež bude jednou z veľkých tém," dodal Keketi.

Romana Tabák, parlament, májová schôdza, Čítajte viac Nový minister za SNS Keketi bude zatiaľ bez kresla, no s posilou. Na rezort mieri Romana Tabák: Som späť
39 debata chyba
Viac na túto tému: #Anton Danko #ministerstvo športu