Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bola som úžasná, tvrdohlavá, ale aj sakra dobrá, napísala v liste na rozlúčku. Jazdkyňa sa rozhodla ukončiť svoje utrpenie

Britská jazdkyňa Caroline Marchová (†31), ktorá po nešťastnom páde skončila na vozíku, sa rozhodla pre dobrovoľný odchod zo sveta. Po jej smrti zverejnili emotívny list na rozlúčku.

29.03.2024 12:17
243514561 1844177119120543 8500167263726292078 n Foto:
Caroline Marchová ešte ako aktívna jazdkyňa v roku 2021.
debata (19)

Marchovej sa život prevrátil naruby 16. apríla 2022. V ten deň vysadla na koňa aby sa pokúsila o čo najlepší výsledok na podujatí Barefoot Retreats Burnham Market.

Dopadlo to najhoršie, ako mohlo. Počas jazdy spadla z koňa a poranila si chrbticu. Tým sa pre ňu začalo peklo na zemi.

Ochrnula v dolnej časti tela, prestala zvládať bežné úkony každodenného života a jej športová kariéra sa navždy skončila.

Po dvoch rokoch trápenia sa prišlo rozhodnutie, že Marchová už v takom stave nechce žiť. 23. marca podstúpila asistovanú samovraždu. Svoje dôvody uviedla v liste na rozlúčku, ktorý sa deň po smrti objavil na jej sociálnych účtoch.

dostihy Čítajte viac Strašidelná nehoda, po ktorej smúti aj Váňa. Džokej zomrel, koňa museli utratiť, tragédiu videli manželka s dcérkou

„V asistovanú samovraždu som vždy verila. Okrem toho som sa v minulosti vyjadrila, že ak by sa mi niečo stalo a ja by som sa nemohla vrátiť k normálnemu životu, toto by bola cesta, ktorú by som si vybrala. Nebudem klamať, nikdy som si nepredstavovala, že sa to stane, ale je to tu,“ píše sa v liste.

"Mohla by som žiť ďalej, ale je to rozhodnutie, ktoré som urobila, a je to pre mňa tá najlepšia cesta. Nikto nedokáže pochopiť, čím som si musela prejsť.

Mám obrovskú úctu ku každému, kto si po zranení nielen zariadi život po zranení, ale aj k tým, ktorým sa darí," popísala Marchová svoje myšlienky pred smrťou.

Taxisova priekopa, Veľká pardubická Čítajte viac Hynúceho koňa sledujú milióny Čechov, je to daň za popularitu. Avšak slávna priekopa už nemá kam ustúpiť

Ako dodala, nikdy nerozumela ľuďom, ktorí sa snažia žiť čo najdlhšie. „Alan Watts, slávny filozof, raz povedal, že radšej bude žiť krátky život a robiť to, čo miluje, ako žiť dlhý život, ktorý ho nebude baviť.“

Poďakovala sa za lásku, ktorú v posledných rokoch cítila od množstva ľudí. "Som neuveriteľný človek, čomu teraz úprimne verím, ale to na veci nič nemení.

Život je krutý, naozaj krutý. Bola som úžasná, úplne nezávislá, tvrdohlavá mrcha, ale bola som sakra dobrá," dodala na záver svojho posledného listu.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #jazdkyňa #asistovaná samovražda #jazda na koni #Caroline Marchová