Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Srb, ktorému celá Amerika leží pri nohách, skromne klopí zrak pred Djokovičom: Nemôžem sa s ním porovnávať

Byť srbským športovým fanúšikom je v uplynulých dňoch obrovská radosť. Na jednom kontinente to má dobre rozohrané Novak Djokovič na Roland Garros, na opačnom konci sveta zasa Nikola Jokič. Najväčšia hviezda basketbalovej NBA, ktorá útočí so svojim Denverom na titul.

08.06.2023 14:30
Novak Djokovič, Nikola Jokič Foto:
Novak Djokovič a Nikola Jokič.
debata

V nočnom zápase proti Miami zaznamenal Jokič ďalší triple double s 32 bodmi, 21 doskokmi a desiatimi asistenciami. Svojich Nuggets poslal do vedenia 2:1 na zápasy.

V Srbsku neexistuje nikto, kto by nemal z Jokiča radosť, zápasy, ktoré sa hrajú nadránom belehradského času, vraj sleduje veľká časť spoločnosti. A podľa všetkého aj Djokovič v Paríži.

Jeden z najlepších tenistov všetkých čias v noci zdieľal na sociálnej sieti Jokičovu fotografiu so štatistikami z posledného zápasu.

Keď to Jokičovi povedali americkí novinári, potvrdil svoju veľkú skromnosť. „Nemôžem sa s ním porovnávať,“ odpovedal. „Chcel som byť ako on!“ doplnil.

Carlos Alcaraz, Stefanos Tsitsipas Čítajte viac Djokovič otočil zápas s Chačanovom. V boji o finále ho čaká Alcaraz, ktorý Tsitsipasa nešetril

Novinári chceli tiež vedieť, či si dve športové hviezdy občas aj napíšu. A Jokič pokračoval v úprimnom tóne. „Úprimne povedané, nemám jeho číslo,“ a vzápätí chválil Djokoviča.

„Je to chlapík, ktorý reprezentuje Srbsko na oveľa väčšom pódiu, je veľvyslancom Srbska. Pre deti v Srbsku je idolom nielen na kurte, ale aj mimo neho. Pre všetko, čo jeho nadácia robí,“ povedal Jokič a napokon aj sám priznal, že Djokovič je jeho idol.

„Je to muž, ku ktorému môžete vzhliadať. Chcel by som byť ako on. Robí skvelú prácu pre deti, pre Srbsko. Nemôžem sa s ním porovnávať,“ uzavrel Jokić.

Krásna a záhadná. Kto je Jelena Djokovičová? Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Na zápasy 22-násobného grandslamového šampióna...
debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Nikola Jokič