Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozlúčka po rekorde. Jedna z najvýraznejších postáv slovenského florbalu končí

Dlhoročná slovenská florbalová reprezentantka a jedna z najvýraznejších osobností tohto športu na Slovensku Denisa Ferenčíková dala bodku za aktívnou kariérou. Bývalá kapitánka ženskej reprezentácie to urobila po zápase českého Superfinále.

24.04.2023 13:05
Denisa Ferenčíková Foto: ,
Denisa Ferenčíková.
debata

Ferenčíková odohrala za národný tím 101 zápasov a spoločne s Lukášom Řezaninom sa zaradila do slovenskej florbalovej Siene slávy.

Jej materským klubom bol FBK Tvrdošín, od roku 2010 pôsobila vo Vítkoviciach, s ktorými získala v Česku päť majstrovských titulov.

Denisa Ferenčíková (uprostred) na archívnej... Foto: SITA, Braňo Bibel
Denisa Ferenčíková Denisa Ferenčíková (uprostred) na archívnej snímke.

Spoločne s reprezentačnou spoluhráčkou Michaelou Šponiarovou tak vyrovnali zápis ich bývalej tímovej kolegyne Veroniky Třineckej. Ferenčíková sa stala zároveň prvou hráčkou v histórii českého Superfinále, ktorá si v ňom zahrala rekordných sedemkrát.

Pôsobenie vo Vítkoviciach prerušila len raz a to v sezóne 2018/2019, keď si zahrala vo Fínsku za Classic Tampere.

S reprezentačným dresom sa rozlúčila na MS vo švédskej Uppsale v zápase o 5. miesto proti Poľsku. V reprezentačnom A-tíme strelila 72 gólov a pridala 60 asistencií.

Michal Dudovič Čítajte aj Švajčiari ma už prijali za svojho. Najlepšia liga sveta mi neujde

Najväčší reprezentačný úspech, na ktorý bude spomínať do konca života, bolo 5. miesto na domácich MS v Bratislave a štvrťfinále proti Fínsku.

„Nikdy nezabudnem na štvrťfinálový zápas proti Fínkam na majstrovstvách sveta 2017 v Bratislave. Vtedy sme boli asi najbližšie k postupu do semifinále,“ uviedla Ferenčíková pre webstránku Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

Športovkyne, z ktorých mohli byť modelky Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Krásne tváre, dokonalé postavy, odzbrojujúce...
debata chyba
Viac na túto tému: #Denisa Ferenčíková