Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Salkazanov je tretíkrát za sebou majstrom Európy, Kardanov si vybojoval bronz

Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov tretíkrát za sebou triumfoval na majstrovstvách Európy. Na šampionáte v Záhrebe zdolal vo finále voľnoštýliarov v kategórii do 74 kg Taliana Franka Chamiza Marqueza 3:1.

19.04.2023 19:09 , aktualizované: 20:45
Tajmuraz Salkazanov. Foto: ,
Tajmuraz Salkazanov.
debata (3)

Druhú medailu v priebehu večera zabezpečil pre Slovensko Ermak Kardanov. V kategórii do 92 kg zdolal v súboji o bronz voľnoštýliara z Izraela Matthewa Finesilvera 6:0.

Finálový duel kategórie do 74 kg bol reprízou minuloročného finále z Budapešti a Salkazanov si so svojím súperom opäť poradil.

Titul získal aj v roku 2021 vo Varšave. Vo svojej zbierke má aj tri cenné kovy z majstrovstiev sveta, na ktorých vybojoval dvakrát striebro a raz bronz.

„Je to veľmi pekný úspech. Tešíme sa z toho. Získať tretíkrát titul majstra Európy, to už niečo znamená. Naším hlavným cieľom v sezóne je však uspieť na septembrových majstrovstvách sveta v Belehrade a získať tam miestenku na olympijské hry do Paríža,“ povedal Salkazanov.

Kardanov získal prvý cenný kov v kariére. Bronz sa pokúsil získať aj Boris Makojev v kategórii do 86 kg, no neuspel. Nad jeho sily bol Abubakr Abakarov z Azerbajdžanu, ktorý zvíťazil 7:4.

„Tejmuraz ukázal veľký charakter. V drese Slovenska ešte predvedie veľké výsledky. Majstrovstvá sveta chceme vyhrať. Ermak prekvapil. Bojoval o váhovú kategóriu vyššie, no napriek tomu ukázal, že aj v mladom veku je už veľkým zápasníkom,“ zhodnotil vystúpenie Slovákov reprezentačný tréner Erik Cap.

ME v zápasení v Záhrebe

do 74 kg:
finále: Tajmuraz SALKAZANOV (SR) – Frank Chamizo Marquez (Tal.) 3:1

do 86 kg:
finále: Dauren Kurugliev (Gréc.) – Myles Nazem Amine (San Maríno) 3:1
o 3. miesto: Abubakr Abakarov (Azer.) – Boris MAKOJEV (SR) 7:4

do 92 kg:
finále: Feyzullah Aktürk (Turec.) – Osman Nurmagomedov (Azer.) 5:2
o 3. miesto: Ermak KARDANOV (SR) – Matthew Phillip Finesilver (Izr.) 6:0

Karlos Vémola Čítajte viac Vémola pri návrate utŕžil, no súpera napokon uškrtil. Spomenul možnosť, pri ktorej Végha nevyzve
3 debata chyba
Viac na túto tému: #zápasenie #Tajmuraz Salkazanov #Ermak Kardanov