Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ani úcta k ľuďom, ani rešpektovanie pravidiel. Ukrajina porušuje princípy, tvrdí šéf ruského športu

Nariadenie ukrajinského ministerstva športu zakázať účasť na rovnakých súťažiach s Rusmi porušuje základné princípy úcty k ľuďom a športovcom, povedal ruský minister športu Oleg Matycin pre agentúru RIA Novosti.

18.04.2023 21:45
674573240 Foto:
Ruský minister športu Oleg Matycin.
debata (3)

Ministerstvo mládeže a športu Ukrajiny nedávno na svojej oficiálnej webovej stránke zverejnilo nariadenie, podľa ktorého zakazuje ukrajinským športovcom účasť na medzinárodných súťažiach, v ktorých budú štartovať Rusi a Bielorusi.

„Bohužiaľ človek, ktorý prešiel školou športu, musí byť oddaný tejto škole. V športe by mal každý hrať podľa rovnakých pravidiel a Ministerstvo športu Ukrajiny svojím dekrétom porušilo základné princípy rešpektovania pravidiel, úcty k osobe a športovcom,“ povedal Matycin.

Jevgenij Pľuščenko Čítajte viac Ukrajinci ukázali zoznam Putinových prisluhovačov. Sú na ňom aj známe mená

Výkonný výbor Medzinárodného olympijského výboru 28. marca odporučil, aby medzinárodné federácie umožnili ruským a bieloruským športovcom, ktorí nepodporili vojnu na Ukrajine, zúčastniť sa medzinárodných súťaží ako neutrálni športovci.

Na základe odporúčaní MOV bolo rozhodnutie prijať športovcov v neutrálnom statuse prijaté Svetovou federáciou taekwonda a svetovou zápasníckou federáciou. Medzinárodná stolnotenisová federácia (ITTF) tiež oznámila svoju pripravenosť vrátiť Rusov na medzinárodné súťaže.

Rozhodnutie Ukrajiny odsúdil aj MOV. „Ak sa takéto rozhodnutie zrealizuje, poškodí to len ukrajinskú športovú komunitu a nijako to neovplyvní zastavenie nepriateľských akcií, ktoré MOV tak ostro odsudzuje,“ uviedol výbor vo vyhlásení s tým, že vlády jednotlivých krajín by nemali rozhodovať, ktorí športovci sa môžu zúčastniť športový podujatí.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....
3 debata chyba
Viac na túto tému: #MOV #vojna na Ukrajine #Oleg Matycin