Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrajinci ukázali zoznam Putinových prisluhovačov. Sú na ňom aj známe mená

Napriek snahám Medzinárodného olympijského výboru (MOV) o začlenenie športovcov z Ruska a Bieloruska do medzinárodných súťaží ako neutrálnych bez národných symbolov naďalej existuje množstvo ruských športovcov podporujúcich krvavú vojnu na Ukrajine.

18.04.2023 12:08
Jevgenij Pľuščenko Foto: ,
Jevgenij Pľuščenko patrí medzi najznámejších podporovateľov Putinovho režimu.
debata (7)

Ukrajinské ministerstvo mládeže a športu zverejnilo zoznam ruských a bieloruských športovcov, ktorí sú neochvejnými zástancami vojenskej agresie rozpútanej šéfom Kremľa Vladimirom Putinom s podporou bieloruského spojenca Alexandra Lukašenka.

Azda najznámejšou tvárou v menoslove je niekdajší krasokorčuliar Jevgenij Pľuščenko. Vojenské ťaženie Moskvy a deštrukciu susednej Ukrajiny podporujú taktiež bežec na lyžiach Alexander Boľšunov, gymnasta Ivan Kuľak, boxer Nikolaj Valujev, futbalista Roman Širokov, šachista Sergej Kariakin, plavec Jevgenij Rylov či bývalá moderná gymnastka Alina Kabajevová označovaná za milenku ruského vodcu Putina.

Victoria Divaková Čítajte viac Mala len 29 rokov. Trojnásobnú majsterku Ruska našli mŕtvu pod oknami bytovky

Zoznam ukrajinského ministerstva mládeže a športu neobsahuje ďalších športovcov, ktorí sa zúčastnili na propagandistických podujatiach ruského režimu.

Napríklad na nich boli gymnastky Dina a Arina Averinové či strieborní medailisti zo ZOH 2022 v Pekingu – krasokorčuliari Jevgenija Tarasovová a Vladimir Morozov.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....
7 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine