Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma na prestížnom turnaji. Vietor vyvrátil stromy, diváci unikli len o vlások

Druhé kolo golfového major turnaja Masters v Auguste prerušili po tom, ako v blízkosti 17. jamky spadli vplyvom silného vetra tri vysoké stromy a zvalili sa tesne vedľa divákov. Podľa organizátorov sa nikto nezranil.

08.04.2023 11:36
golf stromy August Foto: ,
Organizátori odvádzajú návštevníkov od borovíc, ktoré spadli v blízkosti 17. jamky vplyvom silného vetra počas 2. kola golfového major turnaja Masters v Auguste.
debata

Po páde stromov sa rozutekalo približne 50 ľudí, na mieste zostali zničené stoličky. "Bolo to cítiť aj dolu na ihrisku, akoby ho zasiahlo malé tornádo. Chytilo to tie tri stromy.

Videl som, ako ich rozhojdalo. Bolo šťastie, že to nikoho nezabilo. Mali sme veľké, skutočne veľké šťastie," povedal pre agentúru AP John Serhan, caddie Harrisona Crowea.

„Znelo to, akoby sa prevrátila tribúna, veľmi hlasito,“ komentoval situáciu španielsky golfista Sergio Garcia, ktorý bol v čase pádu stromov na greene 15. jamky.

„Dva stromy spadli a cestou dolu vzali so sebou aj ďalší. Ľudia okolo nich sa rozpŕchli. Spadli tesne vedľa jednej ženy, iba zázrakom sa jej nič nestalo. Vďaka Bohu.“

tenisoví boháči Čítajte viac Medzi multimilionármi svieti aj česká vlajka. Boháčmi sú Slováci a Slovenky

Po páde borovíc evakuovali všetkých hráčov a divákov z ihriska, ktoré začal šľahať dážď a silný nárazový vietor.

Podľa usporiadateľov sa blížila silná búrka sprevádzaná bleskami. Druhé kolo nestihlo dokončiť ešte 39 hráčov. Priebežne viedol domáci Brooks Koepka.

„Bezpečnosť a zdravie všetkých prítomných bude vždy naša najvyššia priorita. V priebehu dňa budeme naďalej monitorovať počasie,“ citovala AP zo stanoviska organizátorov Masters.

Vysoké borovice sú charakteristický znak Augusta National Golf Clubu, jediného ihriska, ktoré doposiaľ každý rok hostilo mužský golfový turnaj major kategórie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Golf