Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Návrat Rusov? Vo Francúzsku kvôli nemu zrušili preteky Svetového pohára

Májový Svetový pohár šermiarov sa vo Francúzsku kvôli možnému štartu ruských a bieloruských športovcov neuskutoční.

01.04.2023 09:40
Šermiari Foto:
Kalendár šermiarskych podujatí prichádza o jeden termín za druhým.
debata (2)

Francúzsky zväz sa rozhodol nasledovať nemeckých či dánskych kolegov v reakcii na rozhodnutie medzinárodnej federácie (FIE). Tá schválila návrat reprezentantov oboch krajín do medzinárodných súťaží napriek pokračujúcej vojne na Ukrajine.

Svetový pohár v Saint-Maur-des-Fossés sa mal uskutočniť od 19. do 21. mája a jeho výsledky sa mali započítavať do olympijskej kvalifikácie na OH v Paríži 2024.

Igor Liba Čítajte viac Bez Rusov to nie sú MS, vraví Liba. Do hrobu pôjde s pochvalou od hokejového „diktátora". Hašek mu odpovedá

Už skôr sa rozhodol zrušiť Svetový pohár šermiarok nemecký zväz, tento týždeň sa vzdali organizácie októbrového turnaja aj Dáni.

Na budúci mesiac v Poznani budú môcť nastúpiť ruské a bieloruské šermiarky iba v prípade, že podpíšu čestné prehlásenie, že nepodporujú vojnu.

Francúzsky zväz v piatok večer v zdôvodnení oznámil, že nie je schopný vyhovieť požiadavkám Medzinárodnej šermiarskej federácie týkajúcej sa prijatia ruských a bieloruských športovcov.

Thomas Bach. Čítajte viac Rusi na olympiáde? Facka do tváre. Vaša kritika je poľutovaniahodná, bráni sa šéf MOV Bach

O ich začlenení do medzinárodných turnajov rozhodol 10. marca mimoriadny kongres FIE – vrátiť sa môžu za dodržania podmienky neutrality ako jednotlivci od apríla.

Návrat reprezentantov oboch krajín tento týždeň odporučil aj Medzinárodný olympijský výbor. Ešte pred šermiarmi sa k takémuto kroku odhodlali zástupcovia juda a boxu. Tenis a cyklistika umožňujú štart Rusov a Bielorusov ako neutrálnych športovcov dlhodobo.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....
2 debata chyba
Viac na túto tému: #MOV #svetový pohár #šerm #vojna na Ukrajine