Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Doplatí na pád bankového giganta Credit Suisse aj Federer? Ročne dostával milióny

Jedna z dominánt švajčiarskeho bankového sektora zohrávala dlhé roky hlavnú úlohu v švajčiarskom športe. Kto všetko ťažil zo sponzorských peňazí Credit Suisse v posledných rokoch?

20.03.2023 13:45
Roger Federer Foto:
Roger Federer je dlhé roky globálnym ambasádorom značky Credit Suisse.
debata

Prehľad o finančných tokoch do švajčiarskeho športu priniesol Blick. Jednou z hlavných tvárí spoločnosti je aj fenomenálny Roger Federer. Portál odhaduje, že Credit Suisse platil tenistovi desať miliónov eur ročne počas a aj po skončení kariéry.

Banka je tiež vedená ako globálny sponzor tenisového podujatia Laver Cup, za ktorého vznikom stál pred šiestimi rokmi práve Federer.

No ani zďaleka nejde o hlavnú podporu banky švajčiarskemu športu. Credit Suisse je od sezóny 2021/22 súčasťou názvu najvyššej futbalovej súťaže podľa zmluvy, ktorá platí do roku 2025. Dohoda s vedením súťaže má predstavovať celkový objem 32 miliónov eur, čiže 8 miliónov na jednu sezónu.

Carlos Alcaraz Čítajte viac Djokovič zosadený z tenisového trónu. Po triumfe v Indian Wells patrí Španielovi

Od tohto partnera prúdi do pokladnice Švajčiarskeho futbalového zväzu ročne päť miliónov eur. Banka sa tiež stala hlavným partnerom kandidatúry krajiny na organizáciu majstrovstiev Európy žien vo futbale 2025.

Je otázne, či na plánované prevzatie Credit Suisse kedysi konkurenčnou bankou UBS nedoplatí práve podpora športu a športovcov. UBS bude nútená pristúpiť k výrazným škrtom. Do roku 2027 by banka chcela na nákladoch ušetriť osem miliárd eur. A práve sponzoring športu tvorí významnú časť z tohto balíka.

Ako sa zmenili tenisové hviezdy z 90. rokov Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Vyhrávali grandslamové tituly, boli svetové...
debata chyba
Viac na túto tému: #Credit Suisse #sponzoring