Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záhada okolo smrti českého olympionika. Telo vyplavilo more pri Malajzii

Od jesene bol nezvestný a pátrala po ňom polícia. Ani jeho najbližší netušili, čo sa s ním deje. Naplnili sa najhoršie obavy. Podľa Blesku našli telo Antonína Hájeka, českého rekordéra v letoch na lyžiach, na pobreží tropického ostrova Langkawi bez známok života.

11.03.2023 10:00
Antonín Hájek Foto:
Antonín Hájek.
debata

Po 35-ročnom športovcovi polícia neúspešne pátrala od 2. októbra. Už vtedy sa šírili hlasy, že účastník dvoch olympijských hier a neskôr tréner je po smrti. Nedal o sebe vedieť priateľom, rodine, lyžiarskemu zväzu, ani úradom. Všetci ale verili.

„Hlavne dúfam, že je v poriadku, že je šťastný a má len obdobie, keď chce byť sám so sebou,“ odkazovala mu na diaľku jeho exmanželka Veronika. Nové správy z Ázie sú ale tragické.

Moustapha Sylla Čítajte viac Cez víkend skolaboval mladý ligista. Počas prevozu do nemocnice zomrel

V piatok potvrdil Zväz lyžiarov Českej republiky, že Hájek je po smrti. Podľa Blesku je mŕtvy už dlhšiu dobu. O tom má svedčiť aj skutočnosť, že pred mesiacom by oslávil 36. narodeniny, ale zomrel ako 35-ročný.

Jeho telo malo vydať more na ostrove Langkawi približne 20 kilometrov od pevniny. „Identifikácie nebola ľahká, preto to trvalo tak dlho,“ uviedol zdroj s tým, že zosnulý nemal u seba žiadne doklady.

Ukrajinskí športovci Čítajte viac Chceli byť slávni, okupanti to však zariadili inak. Osudy ukrajinských športovcov trhajú srdce

Príčina smrti zostáva naďalej neznáma. Nevie sa, či išlo o nehodu, cudzie zavinenie, alebo samovraždu. Konkrétnejšie nebolo ani ministerstvo zahraničných vecí ČR.

„Malajzijská polícia nášmu zastupiteľskému úradu neformálne potvrdila, že pozostatky osoby nájdenej v oblasti ostrova Langkawi patrili dlhodobo nezvestnému českému občanovi. S ohľadom na rodinu nebudeme detaily bližšie komentovať," uviedol hovorca rezortu Daniel Drake.

Ukrajinskí atléti, ktorí zahynuli pri invázii Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Jeden zahynul pri Kyjeve, ďalší pri obrane...
debata chyba
Viac na túto tému: #skoky na lyžiach #Antonín Hájek