Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stalin dal rozkaz! Šéfka federácie dirigovala v Moskve vojakov na prehliadku

Na sociálnych sieťach sa objavilo video prezidentky Ruskej federácie modernej gymnastiky Iriny Vinerovej, ako riadi nácvik vojenskej prehliadky, ktorá sa má konať dva dni pred výročím ruskej invázie na Ukrajinu.

22.02.2023 08:50
Irina Vinerová a Vladimir Putin Foto:
Irina Vinerová s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.
debata (3)

Videozáznam mal byť nahratý v utorok v priestoroch Gymnastického paláca Iriny Vinerovej-Usmanovej v Moskve. Muži a ženy oblečení vo vojenských uniformách na ňom pochodujú na tóny piesne „Stalin dal rozkaz,“ uviedol ukrajinský spravodajský web Tribuna. Pozrite si video:

Vojenská prehliadka sa má v Moskve uskutočniť v priebehu stredy pri príležitosti piatkového výročia spustenia invázie na Ukrajinu.

Portál tiež informoval, že na následnom kultúrnom podujatí sa očakáva aj vystúpenie ruskej reprezentácie v modernej gymnastike.

Vinerová, ktorá sa narodila v Uzbekistane, je považovaná za jednu z najúspešnejších tréneriek modernej gymnastiky v histórii.

Rusko, športovci Čítajte viac Slovensko vyjadrilo postoj. Rusov na medzinárodnej scéne odmieta

V minulosti viedla olympijské víťazky Jevgeniju Kanejevovú, Alinu Kabajevovú a Juliu Baršukovovú. V roku 2001 sa stala reprezentačnou trénerkou a v roku 2008 bola zvolená za šéfku federácie.

Medzinárodný olympijský výbor udelil Vinerovej v roku 2015 olympijský rád ako uznanie za vynikajúce úspechy v športe.

Vinerová bola 30 rokov vydatá za ruského oligarchu a bývalého majiteľa anglického futbalového klubu Arsenal FC Ališera Usmanova – vlani v máji sa rozviedli.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #moderná gymnastika #Irina Vinerová