Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Silné telo, krehká duša. Aj športové hviezdy bojujú s démonmi

Vyzerá to tak, že Price je nateraz z najhoršieho vonku.

Nechýbal na tradičnom predsezónnom golfovom turnaji a zúčastnil sa aj na predstavovačke pred prvým zápasom sezóny. Fanúšikovia ho privítali mohutným potleskom.

„Podpora mi veľmi pomohla. Nielen mojich najbližších, ale aj všetkých fanúšikov,“ tvrdí.

Hoci tento rok oslávi 36. narodeniny, necíti sa na odpis. Ak mu to telo dovolí, rád by sa vrátil do bránky. Naďalej je hráčom Montrealu, nateraz umiestnený na tzv. listine dlhodobo zranených hráčov. Ak by bol zdravý, s platom 10,5 milióna dolárov by patril medzi najlepšie zarábajúcich hráčov v NHL.

„Verím, že sa zbavím bolesti, kolená ma budú poslúchať a ešte nejaké zápasy odchytám. Stále mám v sebe oheň,“ vraví rozhodne.

Futbalový mág a terapie

Price zďaleka nie je sám s podobným osudom. Lenže medzi elitnými športovcami doteraz panoval akýsi strach hovoriť o psychických problémoch.

Naomi Osaková. Foto: SITA/AP, Hiro Komae
6. Naomi Osaková Naomi Osaková.

Dlhoročné tabu prelomila japonská tenistka Naomi Osaková, keď uprednostnila mentálne zdravie a vlaňajší Roland Garros dobrovoľne opustila po postupe do 2. kola.

„Na konci dňa sme tiež ľudia, čiže si musíme chrániť myseľ i telo. Nielen ísť a robiť to, čo od nás svet chce,“ tak zneli slová Američanky Simone Bilesovej po šokujúcom odstúpení z finále viacboja na olympiáde v Tokiu 2020.

Jedna z najlepších gymnastiek sveta následne čelila aj kritike, pretože USA napokon skončili len „strieborné“ za Ruskom.

Dlhoročné problémy s depresiami nedávno priznal aj Andrés Iniesta. Futbalový virtuóz zo Španielska tvrdí, že sa o nich rozhodol hovoriť verejne, aby zvýšil povedomie o potrebe duševnej starostlivosti.

weiss slovan futbal Čítajte viac Weiss šípi problémy: Niečo sa deje, ale to si musíme upratať v kabíne

"Depresie sa vám dostanú do tela a mysle. Všetko vyzerá čierne, bojujete s démonmi. Tešil som sa na noc, keď si konečne dám tabletku a oddýchnem si.

Bola to pre mňa chvíľa najväčšieho potešenia,“ šokuje majster sveta i dvojnásobný európsky šampión.

Elitnému stredopoliarovi, ktorý od roku 2018 hrá v Japonsku, pomohli až lekári. Ich pomoc vyhľadáva dodnes. "Pravidelne chodím na terapie. Život vás časom naučí, že duševné choroby môžu postretnúť každého,“ upozorňuje bývalá hviezda Barcelony.

Slovenské i svetové hviezdy športu a ich tetovania Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Urastení muži, atraktívne ženy. Toto sú...
debata chyba
Viac na túto tému: #šport #depresie #mentálne zdravie