Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekvapujúca podpora od rivala. Šéf olympionikov USA podporil účasť Rusov v Paríži

Prezident olympijského a paralympijského výboru USA (USOPC) Gene Sykes podporil účasť ruských športovcov na olympiáde v Paríži. Štartovať by podľa neho mohli pod neutrálnou vlajkou.

02.02.2023 12:20
rusko cyklistika Foto:
Dráhoví cyklisti Ruska (ilustračná snímka).
debata (4)

Sykes nedávno nahradil na pozícii šéfa amerických olympionikov Susanne Lyonsovú, ktorá účasť Rusov pod piatimi kruhmi neodmietla a deklaroval kontinuitu názorového presvedčenia.

„Vypočul som si mnohých amerických športovcov. Vnímam ich túžbu súťažiť proti najlepším. Musí sa to však stať, iba ak sa zaistí bezpečnosť a fair play,“ vyhlásil v otvorenom liste, z ktorého cituje agentúra AP.

Vladimir Kličko Čítajte viac Rusi, veď vy už jedno zlato máte. V znásilňovaní žien a detí, odkazuje oceľová päsť z Kyjeva

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) na decembrovom stretnutí národných výborov zdôraznil, že športovcov nemôžu trestať za to, z ktorého štátu pochádzajú a začal rokovať o možnosti návratu Rusov a Bielorusov do medzinárodného športového diania.

Viaceré krajiny však varovali, že môžu hry v Paríži bojkotovať, ak aj napriek pokračujúcej invázii na Ukrajinu budú Rusi a Bielorusi pod piatimi kruhmi štartovať.

Ruskí športovci s povolávacím rozkazom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
- povolávací rozkaz dostali aj viacerí...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #OH 2024 #vojna na Ukrajine #Paríž 2024