Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi, veď vy už jedno zlato máte. V znásilňovaní žien a detí, odkazuje oceľová päsť z Kyjeva

Rusko na olympiáde? Medzinárodný olympijský výbor sa tomu nebráni, ale vlna odporu narastá. Najnovšie sa pridal Vladimir Kličko, bývalý elitný boxer.

31.01.2023 10:10
Vladimir Kličko Foto:
Vladimir Kličko.
debata (24)

MOV je podľa všetkého ochotný Rusov a Bielorusov vrátiť do hry pod neutrálnym statusom. A to tak, aby sa mohli zúčastniť už na Hrách v Paríži.

„Rusi sú už olympijskými šampiónmi vo vojnových zločinoch proti civilistom. Majú zlaté medaily v deportáciách detí a znásilňovaní žien. Nemôžete dať olympijský symbol na také zločiny, pretože to z vás urobí spolupáchateľa tejto desivej vojny,“ odkazuje smerom k MOV a jeho prezidentovi Thomasovi Bachovi Vladimír Kličko na videu.

Kulisu mu pri tom dotvára ruina rozbombardovaného domu.

„Nerobte to, inak zradíte olympijský duch. Krajina, ktorá porušuje základné princípy medzinárodného práva, nemôže byť takto legitimizovaná a podporovaná medzinárodným športovým hnutím,“ pokračoval brat starostu Kyjeva Vitalija, tiež bývalého skvelého boxera.

Maria Lasickiené, Jaroslava Mahučichová Čítajte viac Odbojkotujú Ukrajinci olympiádu? Tvrdé slová zo Zelenského kancelárie si odniesli MOV aj Bach
24 debata chyba
Viac na túto tému: #Medzinárodný olympijský výbor #Paríž 2024