Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záblesk nádeje, potom výprask. Slováci proti Švajčiarom nemali nárok

Slovenskí florbalisti neuspeli vo svojom záverečnom dueli v základnej A-skupine na MS vo florbale. Vo Winterthure podľahli domácim Švajčiarom 3:9 a v tabuľke obsadili tretie miesto. V stredu nastúpia o 16.00 h v baráži o postup do štvrťfinále proti Poľsku.

08.11.2022 22:20
Slovensko, florbal Foto:
Slovenskí florbalisti - Ilustračné foto
debata

Slováci mali aj v treťom stretnutí nevydarený úvod a po štrnástich minútach prehrávali už 0:4. V skupine tak prehrali všetky prvé tretiny a v každej inkasovali od súpera minimálne tri góly.

Do prvej prestávky síce znížili na 2:4, ale v ďalšom priebehu hry už na favorizovaného súpera nestačili a prehrali o šesť gólov.

Švajčiarsko vyhralo skupinu so ziskom piatich bodov, na druhej priečke skončili so štyrmi Fíni. Oba tímy si vybojovali miestenku vo štvrťfinále.

Slovensko – Švajčiarsko 3:9 (2:4, 0:2, 1:3)
Góly: 17. Pažák (Gašparík), 20. Nehila (Pažák), 44. Dudovič (Gašparík) – 5. Braillard, 7. Zaugg (Mock), 8. Heller (Meier), 14. Schiess (Maurer), 29. Laely (Riedi), 31. Laely (Riedi), 47. Mendelin (Kanzig), 58. Burki (Mendelin), 58. Ruegger (Mock). Rozhodovali: Sjogren, Ellis (obaja Fín.), vylúčení: 2:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2000 divákov.
zostava SR: Kohút – Hatala, Miške, Mirt, Pažák, Kozák, Košarišťan – Dudovič, Gašparík, Gál – Ujhelyi, Cvacho, Nehila – Kelemen, Virga, Kvasnica – Kubovič, Gajdoš, Bačinský

debata chyba
Viac na túto tému: #florbal