Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci na úvod MS s hladkou prehrou. Tréner: Dojem pokazili hlúpe góly

Slovenskí florbalisti prehrali vo svojom úvodnom zápase na MS vo Švajčiarsku s Fínskom 1:8. Ich jediný gól strelil v 10. minúte Lukáš Ujhelyi, ktorý vyrovnal na priebežných 1:1.

05.11.2022 17:15 , aktualizované: 19:59
Fínsko, Slovensko, florbal Foto:
Momentka zo zápasu Fínsko - Slovensko.
debata

Favorizovaní Severania však odpovedali takmer okamžite a štyrmi gólmi ešte do prvej prestávky rozhodli o svojom víťazstve.

Slováci neboli odovzdaní súperi, ale cez fínsku obranu sa ťažko presadzovali. V druhej aj tretej tretine nevyužili viacero šancí a Fíni si po troch strelených góloch v záverečnej časti pripísali presvedčivé víťazstvo. Slovenskí reprezentanti nastúpia na ďalší zápas základnej A-skupiny v nedeľu 6. novembra v Zürichu proti Nórsku.

MS vo florbale, A-skupina:

Fínsko – Slovensko 8:1 (5:1, 0:0, 3:0)
Góly: 3. Salin (S. Johansson), 11. Salo (Salin), 13. Sikkinen (Tykkyläinen), 15. Kailiala (Sikkinen), 20. Kainulainen (Lastikka), 41. Johansson (Salin), 45. Sikkinen (Heikkilä), 60. Heikkilä – 10. Ujhelyi (Nehila). Rozhodovali: Soderman Boström (obaja Švéd.), vylúčení: 0:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0
SR: Klobučník – Hatala, Miške, Pažák, Mirt, Bačinský, Kozák – Gál, Gašparík, Dudovič – Nehila, Cvacho, Ujhelyi – Kvasnica, Virga, Kubovič – Košarišťan, Kelemen

Ďalší program SR:
nedeľa 6. novembra: SLOVENSKO – Nórsko (Zürich, 17.00 h)
utorok 8. novembra: SLOVENSKO – Švajčiarsko (Winterthur, 20.00 h)

Radomír Mrázek, tréner SR: "Všetci sme vedeli, že favorit zápasu je jasný. Duel ovplyvnili najmä naše individuálne chyby v úvode. Dosť to ovplyvnilo našu psychiku.

V druhej tretine sme sa upokojili, hráči lepšie zachytili tempo zápasu. Boli sme schopní podržať si loptičku a aj si niečo vytvoriť. V tretej sme znovu spravili individuálne chyby.

Chceli sme o niečo lepší výsledok, ale cieľ, aby si zahrali všetci, to splnilo. Hlúpe góly kazia dojem zo zápasu. V nedeľu nás čakajú Nóri, ktorých vnímame tak, že sú na našej úrovni. V nedávnych zápasoch sme boli schopní zdolať ich. Držanie loptičky a trpezlivosť budú kľúčom k tomu, aby sme zvíťazili."

Vladimír Bačinský, obranca SR: "To, že som bol vyhlásený za najlepšieho hráča SR, je druhoradé. Ďakujem chalanom za to, že bojovali.

Mali sme iný scenár, v ktorom sme chceli hrať vyrovnane až do tretej tretiny. Žiaľ, po prvej tretine to už bolo o štyri góly. Fíni boli lepší. S Nórmi očakávam úplne iný zápas ako dnes. Hra bude vyzerať úplne inak a verím, že budeme diktovať tempo."

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí florbalisti