Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ešte nepovedal posledné slovo. Martikán chce zabojovať o olympijské hry

Päťnásobný olympijský medailista vo vodnom slalome, kanoista Michal Martikán, nekončí. V posledných rokoch bol pritom na Slovensku v úzadí a v reprezentácii len náhradníkom.

24.10.2022 14:03
Michal Martikán Foto: ,
Michal Martikán chce zabojovať o šiestu účasť na olympijských hrách.
debata (2)

No v najbližších sezónach chce Martikán stále bojovať o najvyššie priečky a rád by sa ešte predstavil aj pod piatimi kruhmi.

Predchádzajúce obdobie strávil 43-ročný rodák z Liptovského Mikuláša v japonskom Tokiu, kde sa pripravoval na nasledujúci súťažný ročník a stal sa dokonca víťazom medzinárodných majstrovstiev Japonska.

SR Čunovo Vodný slalom Majstrovstvá Sveta BAX Čítajte viac Ľudia nás vidia nastajlovaných, bolesť zostáva skrytá. Jurajovi držím palce

„Popri príprave sa venoval aj vzdelávaniu tamojších mladých vodných slalomárov, s ktorými absolvoval teoretické i praktické semináre o najúspešnejšom slovenskom olympijskom športe,“ informuje oficiálny web Slovenskej kanoistiky.

„Tréningový pobyt v Japonsku tvorí prvý blok mojej prípravy pre dôležitú budúcoročnú sezónu. V nej by som sa po sérii zdravotných obmedzení rád vrátil na vysokú športovú úroveň a bol pripravený bojovať o účasť na olympijských hrách Paríž 2024,“ skonštatoval Martikán.

Potešilo ho, že vo finálových pretekoch v Tokiu bol dôstojným súperom pre domácu hviezdu Takuju Hanedu. Päťnásobný víťaz hodnotenia Svetového pohára získal na OH zlato v Atlante 1996 a Pekingu 2008, striebro si vypádloval v Sydney 2000 aj Aténach 2004, bronz v Londýne 2012.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Martikán #vodný slalom