Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Si mladá, nájdi si iného. Do dokonalého života hviezdy zasiahla krutá diagnóza

Považujú ho za britskú legendu ragby, s Leedsom Rhinos vyhral osem veľkých finále tamojšej Super League. Pred troma rokmi sa Rob Burrow dozvedel krutú diagnózu. Lekári mu oznámili, že mu zostáva rok, nanajvýš dva roky života.

17.10.2022 07:06
Rob Burrow Foto:
Rob Burrow v januári 2020.
debata

V decembri 2019 mu diagnostikovali motorickú neurónovú chorobu. Ovplyvňuje nervy, ktoré ovládajú svalstvo. Príznaky vzácneho, no o to závažnejšieho ochorenia sa časom zhoršujú.

Trojnásobný otec pre denník Mirror povedal, že je nažive vďaka manželke Lindsey. Štyridsaťročný Burrow už nemôže chodiť ani rozprávať a komunikuje cez klávesnicu ovládanú očami. Pokračuje v boji, aj keď sa nevyhýba ani najsmutnejšej téme.

Tim Lobinger Čítajte aj Zariaďte si pohreb, oznámili mu lekári. Majstra sveta zabíja agresívna rakovina

„Stále mi hovorí: ‚Nájdi si niekoho iného, si stála mladá.‘ Nik iný tu však nebude. Jeho miesto nemôže zastúpiť nikto. O láske na prvý pohľad sa hovorí, že je to klišé, ale ja si myslím, že je to pravda,“ vraví pre rovnaký zdroj o rok mladšia Lindsey.

Pár sa stále dokáže usmievať a žartovať. Na záberoch pre BBC niekdajšiemu tvrdému hráčovi manželka pomáha na invalidný vozík, do postele, pri fyzioterapii, podopiera ho v bazéne, berie ho na športové podujatia jeho detí… O manžela sa stará s neochvejnou trpezlivosťou.

"Lepšiu pomoc ako od svojej krásnej manželky Lindsey som si nemohol priať. Viem, že na sobáši sa hovorí – budem to v chorobe aj v zdraví.

No nevedel som, že choroba sa prihlási tak skoro. Je to moja superhrdinka a bez jej pomoci by som nemohol byť nažive. Veľmi ju milujem."

„Mám šťastie, že som Robovou manželkou – napriek situácii, v ktorej sme. Či by som rada zmenila veci? Samozrejme, že by som to chcela, ale nemôžem. Takže každú chvíľu, ktorú spolu prežijeme, si musíme užiť čo najlepšie,“ reaguje jeho manželka, láska z detstva.

Pár sa zosobášil v roku 2006, Lindsey vraví, že mali dokonalý život. Zároveň si pri spätnom pohľade myslí, že známky ochorenia mohli byť zaznamenané už pred jeho odchodom do hráčskeho dôchodku v roku 2017.

Stalo sa, že zabudol na to, že skóroval. A sused sa ho kvôli nezmyselnej reči spýtal, či pil.

V čase aktívnej kariéry patril medzi najnižších hráčov ragby (165 cm) a neraz musel čeliť veľkej presile súperov.

„Hovorili mu, že v tejto hre neuspeje, ale dokázal to. Hral na najvyššej úrovni a reprezentoval svoju krajinu,“ dodala Lindsey.

„O konci živote odmietam hovoriť, som odhodlaný a pozerám sa na všetky dôvody, pre ktoré musím žiť,“ zdôrazňuje Burrow.

Podľa svojich slov bude „bojovať do posledného dychu“, aby videl vyrastať svoje deti – desaťročnú Macy, sedemročnú Mayu a trojročného Jacksona.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ragby #Rob Burrow