Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Dve muchy jednou ranou. Štefečeková získala medailu aj miesto na OH

Slovenská trapistka Zuzana Rehák-Štefečeková získala bronz na majstrovstvách sveta v brokových zbraniach v chorvátskom Osijeku.

28.09.2022 15:15 , aktualizované: 18:33
Zuzana Rehák Štefečeková Foto: ,
Slovenská reprezentantka Zuzana Rehák-Štefečeková.
debata

Úradujúca olympijská víťazka zo Slovenska si zároveň vybojovala miestenku do Paríža 2024. Zlato získala Francúzska Carole Cormenierová, striebro si vybojovala Španielka Fatima Galvezová.

Elitná svetová trapistka môže o necelé dva roky vo francúzskej metropole obhajovať zlatú medailu z Tokia 2020. Zuzana Rehák Štefečeková je vôbec prvou slovenskou športovkyňou, ktorá si zaistila olympijskú miestenku do Paríža.

Tridsaťosemročná rodáčka z Nitry doteraz pod piatimi kruhmi štartovala trikrát a zakaždým získala medailu – v Pekingu 2008 aj Londýne 2012 striebornú, v spomenutom Tokiu zlatú. Do Ria de Janeiro 2016 necestovala napriek tomu, že sa na podujatie kvalifikovala. Prednosť dala materským povinnostiam.

domicibulkova 1664353973 Čítajte viac Cibulková zvestovala radostnú novinu: Naša rodina sa rozrastá

V Osijeku si Zuzana Rehák Štefečeková počína famózne v kvalifikácii aj play-off o postup do finále. Výkonom 122 bodov sa stala suverénnou víťazkou kvalifikácie a darilo sa jej aj vo vyraďovacej časti, v ktorej z 25 terčov neminula ani jeden.

V záverečnom boji o medaily sa jej nedarilo podľa predstáv. Prvá však vypadla Austrálčanka Catherine Skinnerová a Slovenka mala istotu bronz, ktorý napokon aj získala. Zuzana Rehák Štefečeková sa z finále porúčala po 25. výstrele, po ktorom mala na svojom konte 20 bodov.

Autá Čítajte viac Sagan má krásny Dodge, ale na čom jazdia Van Aert alebo Van der Poel?

Lepšie boli v tom okamihu Francúzka Carole Cormenierová (23) aj Španielka Fátima Gálvezová (21). Zlato si napokon vystrieľala Cormenierová a dosiahla najväčší úspech svojej kariéry, striebro získala Gálvezová.

„Nedávala som si cieľ získať olympijskú miestenku, chcela som byť akurát po pretekoch spokojná. A musím povedať, že som. Po postupe do finále sme si povedali, že letenky do Paríža už máme, nechcela som hneď vypadnúť. Mám medailu, s tým som spokojná a je jedno, akú má farbu,“ povedala bronzová medailistka pre Športové centrum polície.

V kvalifikácii trapistiek obsadila nepostupovú 21. priečku Jana Špotáková. Medzi mužmi nepostúpil do vyraďovačky ani jeden z trojice Slovákov – Erikovi Vargovi chýbali dve rany (118) a klasifikovali ho na 29. pozícii, Marián Kovačócy skončil na 53. mieste (116) a Michal Slamka na 75 stupienku (113).

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Štefečeková #športová streľba