Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Soukalová o hororovej noci: Myslela som, že si ma tie hory nechajú

Exhviezda českého biatlonu a trojnásobná olympijská medailistka Gabriela Soukalová po prvýkrát prehovorila o boji o prežitie v Alpách.

23.09.2022 22:21
678066271 Foto:
Gabriela Soukalová ma za sebou jeden z najhorších zážitkov v živote.
debata (5)

Do talianskeho Livigna vyrazila s priateľom Milošom a dcérkou Isabelkou. Spoločne chodievali na túry, no v stredu sa Soukalová rozhodla, že si vyrazí na bicykli sama. Mala sa vzdialiť len na pár hodín, ale všetko bolo inak.

„V jednom mieste bola prerušená cesta, pretože sa tam utrhol celý kopec. Mala som čo robiť, aby som tú prekážku prekonala. Napokon som dorazila do miesta, kde som si uvedomila, že tam bicykel musím nechať,“ uviedla pre CNN Prima NEWS.

Gabriela Soukalová Čítajte viac Soukalová sa stratila v Alpách. Záchranári ju márne hľadali celú noc

Kvôli neustálemu používaniu navigácie sa jej vybil mobilný telefón a vedela, že je zle. Soukalovej začala dochádzať, že už sa nedokáže vrátiť späť a bude musieť v horách stráviť celú noc. Najväčšie obavy mala z medveďov.

„Našla som si miesto v závetrí a vyliezla som kvôli zvieratám na vyššie miesto. Snažila som sa aj pomocou cvičenia, aby som nestrácala telesnú teplotu, aby som v tom mraze bola schopná prežiť,“ vykreslila v rozhovore.

660072727 Čítajte viac Tvrdý pád a zlomenina v holennej kosti. Vlhová má o súperku menej

Teplota v nadmorskej výške, v akej sa pohybovala, padá až k mínus ôsmim stupňom Celzia. „Už som si hovorila, že to je snáď osud, že si ma tie hory chcú nechať. Ale som rada, že mám za sebou toľko rokov tréningu a takú fyzičku.“

Soukalovú nakoniec zachránil jej silný hlas. Volanie o pomoc totiž počul iný turista, ktorý na miesto privolal pomoc. Záchranári boli v šoku, keď im ozrejmila, akú cestu absolvovala. „Povedali mi, že som wonder woman, že by neverili, že to niekto dokáže vyliezť,“ skonštatovala.

Bývalú biatlonovú reprezentantku odviezli do nemocnice, ale našťastie obišla len s odreninami a vyčerpanosťou.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Alpy #Gabriela Soukalová