Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok pre mladú olympioničku. Mŕtvica a zlé videnie. Čo na to doktori?

Rakúska reprezentantka v boboch Katrin Beierlová utrpela na dovolenke v Peru mozgovú príhodu.

16.08.2022 13:30
644086575 Foto:
Katrin Beierlová počas pretekov Svetového pohára v Innsbrucku v novembri 2021.
debata (11)

Účastníčka februárových hier v Pekingu to oznámila na Instagrame v utorok, v deň svojich 29. narodenín. Beierlová prišla o značnú časť zraku v ľavom oku. Je to jediný príznak, s ktorým musí dvojnásobná bronzová medailistka z ME zápasiť.

Momentálne stále nie je jasné, ako bude pokračovať kariéra v ľadových korytách pre celkovú víťazku Svetového pohára v sezóne 2020/21.

„Jedenásteho augusta som dostala mozgovú príhodu. Myslela som si, že je to len obyčajná migréna a vrátila som sa do postele. Spočiatku som ani nepomyslela na to, že dostanem mŕtvicu," napísala na Instagrame.

Ale jej migréna neustopovala a situácia začala okamžite riešiť. „Vrátila som sa prvým možným letom domov a vo Viedni som dostala diagnózu.“

Následky mŕtvice sú zatiaľ obmedzené. „Stratila som značnú časť videnia na ľavé oko. Lekári hovoria, že niektoré problémy sa môžu v blízkej budúcnosti vrátiť, ale teraz nie je nič isté," uviedla Beierlová.

Tom Dumoulin Čítajte viac Zlomila ho nehoda na tréningu. Cyklistický majster sveta ukončil kariéru

Reprezentačný tréner rakúskych bobistov priznal, že pre všetkých je to veľký šok. „Teraz je najdôležitejšie, aby sa Kati opäť dala do poriadku,“ uviedol pre médiá.

Na februárových olympijských hrách v Pekingu skončila pilotka Beierlová v dvojbobe spolu s Jennifer Onasanyaovou na desiatom mieste, v monoboboch obsadila 14. miesto. Štartovala už aj na ZOH 2018 v Pjongčangu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #mozgová príhoda #mŕtvica #ZOH Peking 2022 #OH 2022